کتاب ژنوتایپینگ دانه گرده توسط آقای دکتر علاءالدین کردنائیج، عضو هیات علمی دانشگاه شاهد ترجمه شده است. در این کتاب می خوانیم: ابداع فن ژنوتایپینگ دانه گرده در سال 1996 زمینه انجام مطالعات نوینی را در عرصه های مختلف به خصوص بوم شناسی گرده افشانی فراهم نموده است. ...
گرده افشانی یکی حساس ترین مراحل در زادآوری موفق در بازدانگان و نهاندانگان است. تعیین میزان دانه گرده و الگوی توزیع و فراوری آن در خلال زادآوری گیاه می تواند به شناخت ما در باره زیست بوم ها و تکامل بازدانگان و نهاندانگان کمک شایان توجهی نماید. این شناخت، همچنین برای دستیابی به عملکرد بهینه و پایدار محصولات زراعی در کشاورزی و جنگلداری مهم است.
سرشت هاپلوئید DNA دانه گرده می تواند در زمینه ژنتیک تکامل و تحلیل ژنوم ها به کار آید. با وجود این، مشاهده مستقیم حرکات و جابجایی های دانه گرده با توجه به اندازه کوچک آن امکان پذیر نمی باشد. بنابراین عملا تعیین یا ارزیابی الگوهای جابجایی دانه گرده شدنی نیست. به همین دلیل، جابجایی های دانه گرده از طریق روش های غیرمستقیم برآورد شده است و تنها اطلاعات اندکی صرف نظر از اهمیت آنها در مطالعات زیستی در دسترس می باشند.
کتاب حاضر مشتمل بر 9 فصل و 172 صفحه، ضمن بیان دستورالعمل های آزمایشگاهی در رابطه با فن ژنوتایپینگ دانه گرده، به کاربردهای متنوع و جالب توجه آن اشاره می کند. بدین روی مطالعه آن به دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی در گرایش های کشاورزی، باغبانی، حشره شناسی، منابع طبیعی و بوم شناسی(اکولوژی) و نیز پژوهشگران این حوزه ها توصیه می شود.