فارسی   |   English
  منوی اصلی  
· خانه
· صفحه شخصی کاربر
· جستجو
· سوالات پرسیده شده
· لیست کاربران
· انتقادات و پیشنهادات
· مقالات
· ارسال خبر
· پیوندها
· دانلودها
· خروج
  سرویس خبری  
· درگذشت محقق نیکوکار، خانم دکتر کبیر سلمانی (سه شنبه، ۱۵ تیر ۱۴۰۰)
· درگذشت پدر مهندسی ژنتیک کشاورزی ایران (یكشنبه، ۱۶ خرداد ۱۴۰۰)
· تغییر ناگهانی یکی از مدیران ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی (شنبه، ۲۳ اسفند ۱۳۹۹)
  اخبار مهم  
· معرفی «چهره‌ تاثیرگذار بر توسعه بیوتکنولوژی کشور» و «دانشور برتر جوان» (یكشنبه، ۳۱ مرداد ۱۴۰۰)
· وضعیت جهانی تولید و تجاری سازی گیاهان تراریخت در سال 2017 (سه شنبه، ۰۳ مهر ۱۳۹۷)
· آنزیم تجزیه کننده پلاستیک (پنجشنبه، ۳۰ فروردین ۱۳۹۷)
  مقالات آموزشی  
· ویروس کرونا چه مدت بر روی سطوح فعال می ماند (پنجشنبه، ۳۰ بهمن ۱۳۹۹)
· کریسپر به عنوان یک سیستم ایمنی در باکتری ها مقابل ویروس ها (یكشنبه، ۲۵ اسفند ۱۳۹۸)
· کریسپر چیست و چه کاربردهایی دارد؟ (چهارشنبه، ۰۲ مرداد ۱۳۹۸)
  فرصت های علمی  
· بیست و هشتمین دوره آموزشی تکنیک های آزمایشگاه ژنتیک مولکولی (چهارشنبه، ۲۳ بهمن ۱۳۹۸)
· دعوت به همکاری (سه شنبه، ۰۳ مهر ۱۳۹۷)
· اولین دوره عملی تکنیک‌های ویرایش ژنومی (کریسپر) (دوشنبه، ۲۳ بهمن ۱۳۹۶)
  پیوندها  
· مرکز علمی بیوتکنولوژی و ژنتیک ایران (irbiogene)
· انجمن ژنتیک ایران
· انجمن بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران
· حمایت از کودکان نیازمند
· موسسه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان (محک)
· مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی
· شبکه پزشکی مولکولی ایران
· وبلاگ بیوتکنولوژی
· سرویس خبری ژنتیک و بیوتکنولوژی ایران
  آمار  
· آمار مشاهدات
· فعال ترین صفحات و کاربران


محصولات ارگانیک سالم تر نیستند!
در تاریخ دوشنبه، ۲۰ شهریور ۱۳۹۱ توسط kasra

مقالات علمی
نتایج یک مطالعه که توسط محققان دانشگاه استانفورد با بررسی حدود ۲۰۰ تحقیق جداگانه در 40 سال گذشته انجام شده، نشان می دهد که محصولات ارگانیک از لحاظ سلامتی برتری خاصی بر سایر محصولات ندارند. بر اساس نتایج این پژوهش، محصولات ارگانیک چه از نظر مغذی ها و چه آلودگی به مواد شیمیایی فایده خاصی ندارند.
این مطالعه منتقدانی دارد که می گویند نتایج قطعی نیست و نیاز به بررسی های بیشتر وجود دارد. از جمله گفته شد که میزان ویتامین ها در میوه و سبزیجات ارگانیک و غیرارگانیک برابر است.

هرچند میزان رسوبات به جا مانده از آفت کش ها در محصولات ارگانیک کمتر بود، اما مقدار این رسوبات در محصولات غیرارگانیک هم زیر حد مجاز بود. همچنین احتمال آلودگی آنها به باکتری های خطرناک مثل ای کولای کمتر نبود.

محققان همچنین دریافتند که مصرف گوشت ارگانیک فایده مشخصی برای سلامتی ندارد. البته احتمال آلودگی گوشت مرغ و خوک ارگانیک به باکتری های مقاوم در مقابل آنتی بیوتیک کمتر بود. اما باکتری ها از هر نوع به هنگام پختن گوشت از بین می روند.

این مطالعه همچنین نشان داد که شیر ارگانیک حاوی اسیدهای چربی بیشتری از نوع اومگا-۳ بود. این اسیدهای چربی برای سلامتی مفید شناخته می شود.

دکتر دینا براواتا از اعضای ارشد مرکز سیاست بهداشتی استانفورد و نویسنده اصلی مقاله تازه در سالنامه پزشکی داخلی، گفت: "زمانی که این پروژه را شروع کردیم، فکر کردیم که احتمالا نتایجی در تایید برتری مواد غذایی ارگانیک نسبت به غذاهای عادی پیدا می کنیم. فکر می کنم قطعا شگفت زده شده ایم."

در تولید محصولات ارگانیک کشاورزی، در درجه اول در خاک کودهای شیمیایی وجود ندارد و به محصولات آفت کش زده نمی شود. در نهایت برخلاف سایر محصولات معمولی به این محصولات نگهدارنده اضافه نمی شود.

ریشه این صنعت به مزارع کوچک برمی گردد. اما شرکت های بزرگ به تدریج آن را تسخیر کرده اند. این صنعت با سرعت سرسام آوری در حال رشد بوده است به طوری که حجم آن در ۱۵ سال گذشته ۱۰ برابر شده و سال گذشته ۳۰ میلیارد دلار فروش داشته است.

مدیر مزرعه رد ویگلر در گیترزبرگ مریلند که محصولاتش را به مشتریان بومی عرضه می کند می گوید این مطالعه باعث نگرانی آنها نیست: "می توانیم تمام روز درباره تراکم مغذی ها در این یا آن محصول صحبت کنیم. اما من می گویم که مشتری سراغ ما می آید چون محصول ما طعم بهتری دارد."

به علاوه مساله فقط به سلامت بدن محدود نمی شود. سلامت محیط زیست هم مطرح است.

مشتریان محصولات ارگانیک حاضرند گاه تا دو برابر برای آنها بپردازند تا از گزینه سالم تری برخوردار شوند.

نویسندگان مطالعه استانفورد می گویند که هدف آنها این بوده که با بررسی بی طرفانه دانسته های کنونی، امکان تصمیم گیری آگاهانه را برای مصرف کننده فراهم آورند.

اما مسلما این نتایج به بحث ها درباره اینکه آیا مواد ارگانیک گزینه عاقلانه تری برای یک زندگی سالم تر هستند یا فقط ترفندی برای فروش محصولات با قیمت بیشتر دامن خواهند زد.


Copyright© 2005-2021, biotechnews.ir, All Rights Reserved. , Kasra Esfahani, PhD