| |
باروخ اس. بلومبرگ کاشف ویروس هپاتیت B و برنده جایزه نوبل فیزیولوژی یا پزشکی سال 1976 در 85 سالگی و ویلیام لیپسکوم، استاد دانشگاه هاروارد که در سال 1976 برای تحقیقاتش در زمینه ساختارهای مولکولی و پیوندهای شیمیایی برنده جایزه نوبل شیمی شده بود در 91 ساگی در گذشتند.
کاشف ویروس هپاتیت B
دکتر بلومبرگ کاشف ویروس هپاتیت B که با ساخت واکسنی جان هزاران بیمار را نجات داد، در سن 85 سالگی درگذشت. وی مدت کوتاهی پس از ارائه سخنرانی مهمی در جریان یک کنفرانس در سازمان فضایی آمریکا (ناسا) بر اثر بروز یک سکته قلبی ناگهانی در کالیفرنیا درگذشت.
بلومبرگ به دلیل فعالیتهای ویروس شناسی و همه گیرشناسی خود که در دهه 1960 در مرکز سرطان فاکس چیس در فیلادلفیا آغاز کرده بود، برنده جایزه نوبل شد. فعالیت وی به کشف ویروس هپاتیت B در سال 1967 و ساخت واکسن آن در سال 1969 با همکاری دکتر ایروینگ میلمان منجر شد.
بلومبرگ در سال 1976 به دلیل فعالیت در زمینه ریشهها و عوامل گسترش بیماریهای ویروسی عفونی با همکاری دکتر کارلتون اجدوسک به طور مشترک برنده جایزه نوبل در فیزیولوژی یا پزشکی شد.
در سال 1999 بلومبرگ، مدیر موسس موسسه استروبیولوژی سازمان فضایی آمریکا(ناسا) شد و در زمینه کشف میکرو ارگانیسمها در فضا تحقیق کرد.
استادان و شاگردان برنده جوایز نوبل
ویلیام لیپسکوم، استاد دانشگاه هاروارد که در سال 1976 برای تحقیقاتش در زمینه ساختارهای مولکولی و پیوندهای شیمیایی برنده جایزه نوبل شیمی شده بود، در سن 91 سالگی درگذشت. لیپسکوم که تحت نظر پاولینگ، برنده دو جایزه نوبل قرار داشت، پنجشنبه گذشته در بیمارستان آوبورن در کمبریج از بیماری ذاتالریه و در اثر عوارض ناشی از یک سقوط درگذشت. دوتن از شاگردان او (توماس اشتایتز -نوبل شیمی 2009 و روالد هافمن-نوبل شیمی 1981) و یک فرد دیگر که در آزمایشگاه وی کار میکرد نیز توانستهاند جایزه نوبل دریافتکنند.
لیپسکوم، جایزه نوبل را برای تحقیقاتش در زمینه ساختار و مکانیزم پیوند ترکیباتی موسوم به « boranes» که ترکیب ملوکولهای بور و هیدروژن است، بدست آورد. وی کار پاولینگ را در دهه 1940 در موسسه فناوری کالیفرنیا ادامه داد. آزمایشگاه وی برخی از اولین پیشرفتها در اکتشافات ساختارهای پروتئینهای بزرگ و سایر مولکولهای پیچیده از جمله عامل ضد سرطان وینکریستین را انجام دادهاست.
|
|