فارسی   |   English
  منوی اصلی  
· خانه
· صفحه شخصی کاربر
· جستجو
· سوالات پرسیده شده
· لیست کاربران
· انتقادات و پیشنهادات
· مقالات
· ارسال خبر
· پیوندها
· دانلودها
· خروج
  کنگره ژنتیک  
پنجمین کنگره بین المللی و هفدهمین گنگره ملی ژنتیک ایران

15 تا 17 اسفند 1401

سالن همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی

پوستر کنگره

  سرویس خبری  
· درگذشت محقق نیکوکار، خانم دکتر کبیر سلمانی (سه شنبه، ۱۵ تیر ۱۴۰۰)
· درگذشت پدر مهندسی ژنتیک کشاورزی ایران (یكشنبه، ۱۶ خرداد ۱۴۰۰)
· تغییر ناگهانی یکی از مدیران ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی (شنبه، ۲۳ اسفند ۱۳۹۹)
  اخبار مهم  
· معرفی «چهره‌ تاثیرگذار بر توسعه بیوتکنولوژی کشور» و «دانشور برتر جوان» (یكشنبه، ۳۱ مرداد ۱۴۰۰)
· وضعیت جهانی تولید و تجاری سازی گیاهان تراریخت در سال 2017 (سه شنبه، ۰۳ مهر ۱۳۹۷)
· آنزیم تجزیه کننده پلاستیک (پنجشنبه، ۳۰ فروردین ۱۳۹۷)
  مقالات آموزشی  
· ویروس کرونا چه مدت بر روی سطوح فعال می ماند (پنجشنبه، ۳۰ بهمن ۱۳۹۹)
· کریسپر به عنوان یک سیستم ایمنی در باکتری ها مقابل ویروس ها (یكشنبه، ۲۵ اسفند ۱۳۹۸)
· کریسپر چیست و چه کاربردهایی دارد؟ (چهارشنبه، ۰۲ مرداد ۱۳۹۸)
  فرصت های علمی  
· بیست و هشتمین دوره آموزشی تکنیک های آزمایشگاه ژنتیک مولکولی (چهارشنبه، ۲۳ بهمن ۱۳۹۸)
· دعوت به همکاری (سه شنبه، ۰۳ مهر ۱۳۹۷)
· اولین دوره عملی تکنیک‌های ویرایش ژنومی (کریسپر) (دوشنبه، ۲۳ بهمن ۱۳۹۶)
  پیوندها  
· مرکز علمی بیوتکنولوژی و ژنتیک ایران (irbiogene)
· انجمن ژنتیک ایران
· انجمن بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران
· حمایت از کودکان نیازمند
· موسسه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان (محک)
· مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی
· شبکه پزشکی مولکولی ایران
· وبلاگ بیوتکنولوژی
· سرویس خبری ژنتیک و بیوتکنولوژی ایران
  آمار  
· آمار مشاهدات
· فعال ترین صفحات و کاربران


صرفه‌جویی ارزی تولید دارو در کشور با تبدیل فناوری به ثروت
در تاریخ جمعه، ۱۷ دی ۱۳۸۹ توسط irbiotechnews

اقتصاد
وضعیت کشور در تبدیل دانش به فناوری و فناوری به ثروت در حوزه علوم پزشکی در سالهای اخیر تغییرات قابل توجهی داشته است. این گزارش به وضعیت استفاده از فناوری هایی چون زیست فناوری در درمان برخی بیماریها و صرفه جویی ارزی تولید دارو در کشور پرداخته است.


یکی از مهمترین خدمات قابل ارائه که کلیه افراد جامعه را به نوعی مخاطب خود قرار داده خدمات بهداشتی و درمانی است. ارائه یک روش تشخیص نوین یا ارتقاء و بومی سازی روش‌های پیشین نیازمند شناخت دقیق ساز و کار بروز بیماری، مطالعه و تعیین کارآمدترین نشانگرها و روش‌ها جهت بکارگیری در تشخیص بیماران در یک جمعیت خاص است.

وزارت بهداشت طرح های مختلفی مانند طرح غربالگری نوزادان (تشخیص بیماری‌های متابولیک غیرواگیر مادرزادی مانند کم‌کاری مادرزادی تیروئید، گالاکتوزمی، هایپرپلازی غده فوق‌کلیوی، فنیل کتنوری، فاویسم)، آزمایش تشخیص ژنتیکی قبل از تولد بیماری‌های خونی تالاسمی، هموفیلی و بیماری‌های عضلانی نظیر بیماری‌ عصبی دوشن، سندرم وردینگ‌ هافمن، طراحی و اجباری شدن آزمایش قبل از تولد برای تالاسمی و هموفیلی و فناوری پیوند اعضا ((کلیه، کبد، ریه، قلب، قرنیه با انجام سالانه 1000 تا 1700 مورد پیوند کلیه، 200 مورد پیوند کبد، 380 هزار پیوند قرنیه، انجام 262 پیوند قلب، انجام 64 پیوند لوزالمعده و45 مورد پیوند ریه در کشور و فراهم آوری نسوج پیوندی: قرنیه، مغز استخوان، پوست، استخوان، دریچه‌های قلبی، لیگامان، تاندون، غضروف و منیسک برای حفظ منابع در قالب تبدیل فناوری به ثروت، انجام داده است.

این وزارتخانه برای اجرای این طرحها با تعریف و حمایت مالی از طرحهای تحقیقاتی در چند دانشگاه علوم پزشکی زمینه علمی لازم برای طراحی و اجرای برنامه ها را فراهم کرد. در این مرحله ایجاد و گردآوری دانش صورت گرفت و سپس متخصصان و کارشناسان مربوطه، با استفاده از اطلاعات بدست ‌آمده و با توجه به امکانات موجود در ایران مرحله تبدیل دانش به فناوری را به صورت آزمایشی اجرا کردند.

اجرایی شدن طرحها و صرفه جویی های کلان به ازای پیشگیری از تولد یک بیمار و یا درمان های پیشرفته ای که برای بیمار ارائه شده، نشان دهنده تبدیل فناوری به ثروت است.

در بخش داروها به رغم افزایش جهانی تولید و مصرف دارو، یک سوم از جمعیت جهان از کمبود دسترسی و گرانی داروها رنج می برند. در ایران میزان صرفه جویی ارزی حاصل از تولید دارو در داخل کشور نسبت به خرید انواع مشابه خارجی، به عنوان شاخص ارزیابی بهره وری اقتصادی قابل توجه است.


اینترفرون آلفا،CSF، اریتروپوئتین، اینترفرون پگیله، اینترفرون بتا، فاکتور 8 نوترکیب، واکسن آنفولانزا، ایماتینیب، بوتوکس، انواع واکسن و آنتی بادی 286 میلیون دلار صرفه جویی ارزی به دنبال داشته است.

تولید داروها به دو شکل ساخت داروی اصلی (برند) و یا تعیین فرمول و ساخت کپی داروهای خارجی در داخل کشور (داروهای ژنریک) قابل انجام است. هر داروی جدید ارائه شده در بازار سه سال در انحصار شرکت تولید کننده آن خواهد بود و پس از این مدت سایر شرکتها مجاز به ساخت و ارائه آن هستند. بر این اساس، تولید داروهای ضروری در داخل کشور موجب بهبود نتایج درمان و کاهش هزینه کلی آن، دسترسی آسان مصرف کننده داخلی به دارو و امکان اعمال نظارت بر کیفیت مناسب دارو را فراهم می سازد که موفقیتی آشکارا تلقی شده و در اقتصاد دارو اصطلاحاً به آن استراتژی درمان برتر گفته می شود.

منبع: خبرگزاری مهر


Copyright© 2005-2022, biotechnews.ir, All Rights Reserved. , Kasra Esfahani, PhD