فارسی   |   English
  منوی اصلی  
· خانه
· صفحه شخصی کاربر
· جستجو
· سوالات پرسیده شده
· لیست کاربران
· انتقادات و پیشنهادات
· مقالات
· ارسال خبر
· پیوندها
· دانلودها
· خروج
  کنگره ژنتیک  
پنجمین کنگره بین المللی و هفدهمین گنگره ملی ژنتیک ایران

15 تا 17 اسفند 1401

سالن همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی

پوستر کنگره

  سرویس خبری  
· درگذشت محقق نیکوکار، خانم دکتر کبیر سلمانی (سه شنبه، ۱۵ تیر ۱۴۰۰)
· درگذشت پدر مهندسی ژنتیک کشاورزی ایران (یكشنبه، ۱۶ خرداد ۱۴۰۰)
· تغییر ناگهانی یکی از مدیران ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی (شنبه، ۲۳ اسفند ۱۳۹۹)
  اخبار مهم  
· معرفی «چهره‌ تاثیرگذار بر توسعه بیوتکنولوژی کشور» و «دانشور برتر جوان» (یكشنبه، ۳۱ مرداد ۱۴۰۰)
· وضعیت جهانی تولید و تجاری سازی گیاهان تراریخت در سال 2017 (سه شنبه، ۰۳ مهر ۱۳۹۷)
· آنزیم تجزیه کننده پلاستیک (پنجشنبه، ۳۰ فروردین ۱۳۹۷)
  مقالات آموزشی  
· ویروس کرونا چه مدت بر روی سطوح فعال می ماند (پنجشنبه، ۳۰ بهمن ۱۳۹۹)
· کریسپر به عنوان یک سیستم ایمنی در باکتری ها مقابل ویروس ها (یكشنبه، ۲۵ اسفند ۱۳۹۸)
· کریسپر چیست و چه کاربردهایی دارد؟ (چهارشنبه، ۰۲ مرداد ۱۳۹۸)
  فرصت های علمی  
· بیست و هشتمین دوره آموزشی تکنیک های آزمایشگاه ژنتیک مولکولی (چهارشنبه، ۲۳ بهمن ۱۳۹۸)
· دعوت به همکاری (سه شنبه، ۰۳ مهر ۱۳۹۷)
· اولین دوره عملی تکنیک‌های ویرایش ژنومی (کریسپر) (دوشنبه، ۲۳ بهمن ۱۳۹۶)
  پیوندها  
· مرکز علمی بیوتکنولوژی و ژنتیک ایران (irbiogene)
· انجمن ژنتیک ایران
· انجمن بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران
· حمایت از کودکان نیازمند
· موسسه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان (محک)
· مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی
· شبکه پزشکی مولکولی ایران
· وبلاگ بیوتکنولوژی
· سرویس خبری ژنتیک و بیوتکنولوژی ایران
  آمار  
· آمار مشاهدات
· فعال ترین صفحات و کاربران


آینده ذخایر ژنتیکی گیاهان زینتی کشور
در تاریخ یكشنبه، ۱۴ شهریور ۱۳۸۹ توسط irbiotechnews

اخبار
دبیر کانون تازه تاسیس هماهنگی دانش و صنعت گل و گیاهان زینتی در سخنانی به تدوین نقشه جامع توسعه صنعت گل و گیاهان زینتی، راه اندازی پارک فناوری گل ها و گیاهان زینتی و توجه به بهنژادی و اصلاح گیاهان زینتی در نقشه راهبردی اشاره کرده است.

مهندس محمدرضا شفیعی با اشاره به وضعیت مطلوب آب و هوایی کشور برای پرورش گل و گیاهان زینتی واعلام راه اندازی کانون هماهنگی دانش و صنعت در حوزه گل و گیاهان زینتی، در ارتباط با فعالیت های این کانون تازه تاسیس افزود: در این کانون، چهار کارگروه پژوهش، آموزش و ترویج، تولید و صنعت، اقتصاد و بازرگانی و آمار و فناوری اطلاعات ایجاد شده است. این کارگروه ها علاوه بر وظایف محول، طرح هایی که از سوی کانون مطرح می شود را اجرایی می کنند.

دبیر کانون هماهنگی دانش و صنعت گل و گیاهان زینتی با اشاره به فعالیتهای این کانون در زمینه توسعه فناوریهای پرورش و احیای گیاهان زینتی خاطرنشان کرد: در این راستا کانون طرح تدوین نقشه راه کلان ملی "توسعه صنعت گل و گیاهان زینتی ایران" را در دستور کار خود قرار داده است.

وی همچنین از اجرای 8 پروژه تحقیقاتی در حوزه گیاهان زینتی خبر داد و در این باره توضیح داد: در برنامه راهبردی توسعه صنعت گل و گیاهان زینتی 8 پروژه تعریف شد که تدوین برنامه راهبردی برای توسعه صنعت گل و گیاهان زینتی یکی از این طرح ها است. این پروژه یک طرح مطالعاتی برای تدوین نقشه راه توسعه این صنعت است.

شفیعی، تکمیل و راه اندازی پایانه های گل و گیاهان زینتی را از دومین پروژه تحقیقاتی نام برد و یادآور شد: در حال حاضر 3 پایانه گل و گیاهان زینتی در تهران، محلات و تنکابن در نظر گرفته شده که 80 درصد اقدامات اجرایی آن برای راه اندازی آنها انجام شده است.

دبیر کانون هماهنگی گل و گیاهان زینتی، طرح جامع مدیریت و سامان دهی تولید و بازار رسانی گیاهان زینتی، گسترش شبکه حمل و نقل داخلی گل و گیاهان زینتی مجهز به امکانات "پیش ثبت" (Precoding)، تبلیغات و بازاریابی در بازارهای خارجی و برگزاری دوره های آموزشی در حوزه گل و گیاهان زینتی را از پروژه های دیگر ذکر کرد و اظهار داشت: علاوه بر این برگزاری سمینار بین المللی گل و گیاهان زینتی از پروژه های این کانون است که در سال 1390 برگزار خواهد شد.

وی کمک به ایجاد موسسات معتبر تکثیر و اصلاح گیاهان زینتی را دیگر پروژه های این کانون عنوان و خاطرنشان کرد: در این راستا طرح ایجاد پارک علم و فناوری گل و گیاهان زینتی در دستور کار قرار گرفته است. این پارک از سوی پارک فناوری دانشگاه تهران و با همکاری کانون راه اندازی خواهد شد.

شفیعی توسعه فناوری های تولید، تکثیر و اصلاح گونه های گل و گیاهان زینتی را از اهداف این کانون ذکر کرد و یادآور شد: توسعه این فناوری ها در حوزه گل و گیاهان یکی از ضرورت های این حوزه است که در این راستا می توان با توسعه گلخانه ها و تجهیزات گلخانه ای نسبت به توسعه فناوریها اقدام کرد.

دبیر کانون هماهنگی دانش و صنعت گل و گیاهان زینتی با اشاره به ظرفیتهای مطلوب کشور در زمینه منابع ژنتیکی گیاهان زینتی خاطرنشان کرد: منابع ژنتیکی غنی از انواع گیاهان زینتی چون "پامچال"، انواع گل های "رز"، "زنبق" و "لاله"، " گلایول" و "میخک" در کشور وجود دارد که متاسفانه تاکنون اقدامی جهت نگهداری این منابع نشده است.

وی نگهداری منابع ژنتیکی گیاهان زینتی را برای تجاری سازی این گیاهان مهم دانست و خاطرنشان کرد: در این راستا نیاز به "به نژادی" و اصلاح ارقام گیاهان زینتی داریم که این امر در نقشه راهبردی در نظر گرفته شده است.


Copyright© 2005-2022, biotechnews.ir, All Rights Reserved. , Kasra Esfahani, PhD