این کارگاه با هدف آشنایی با مفاهیم و اصول کشاورزی ارگانیک، چگونگی مدیریت منابع تولید، اقتصاد و تجارت محصولات ارگانیک و آشنایی با معیارها، استانداردها و چگونگی صدور گواهی و برچسب زنی محصولات ارگانیک در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد. دکتر حسن عسکری، رئیس کانون هماهنگی دانش و صنعت تولید فرآورده های کنترل بیولوژیک آفات کشاورزی و دامی می گوید: امروزه با توجه به رشد روزافزون جمعیت و نیاز غذایی شدید، کنترل آفات خسارت زا به محصولات کشاورزی اجتناب ناپذیر است. متأسفانه کشاورزان به استفاده بیش از حد سموم جهت کنترل آفات و بیماری ها در مزارع می پردازند که این امر باعث بروز نارسایی های زیادی در جامعه و محیط زیست می شود. از این رو توسعه روش کنترل بیولوژیک آفات گامی بزرگ در ایجاد امنیت و سلامت غذایی است.
وی افزود: ظرفیت تولید فرآورده های بیولوژیک در کشور بیشتر از آن چیزی است که امروزه مشاهده می کنیم و با به کارگیری مؤثر این فرآورده ها افزایش میزان تولید محصولات سالم و ارگانیک در پی خواهیم داشت.
هدف اصلی کنترل آفات به روش بیولوژیک، کمک به بهبود و ارتقاء سلامت جامعه از طریق تولید محصولات کشاورزی سالم و حفظ محیط زیست با توسعه تولید و کاربرد فرآورده های کنترل بیولوژیک آفات کشاورزی و دامی است.
کشاورزی ارگانیک، رویکردی از نظام تولید است که طی آن، محصولات با تکیه بر طبیعت و بهره جستن از آن بدون استفاده از هرگونه نهاده که منشاء مصنوعی، شیمیایی و غیر طبیعی داشته باشد، تولید و به بازار ارائه میشوند.