دکتر محمد حسین صنعتی، دبیر یازدهمین کنگره ژنتیک ایران با اشاره به مانع تراشی وزارت بهداشت در توسعه آزمایشگاه های تشخیص ژنتیکی گفت: در صورت توسعه این آزمایشگاهها می توان 100 بیماری را تشخیص داد و به موقع درمان کرد.
دکتر محمد حسین صنعتی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه مهندسی ژنتیک، با تاکید بر اینکه با استفاده از روشهای ژنتیکی می توان 100 بیماری ژنتیکی را تشخیص داد افزود: با استفاده از این روش می توان به سرعت بیماری ها را تشخیص داد و به موقع نسبت به درمان بیماری ها اقدام کرد ضمن آنکه می توان با تشخیص قبل از تولد، از تولد نوزادان دارای بیماری های ژنتیکی جلوگیری کرد.
وی مانع تراشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را از مهمترین دلایل عدم توسعه روشهای ژنتیکی در کشور دانست و خاطرنشان کرد: علیرغم دستیابی محققان به دانش فنی روش های تشخیص ژنتیکی، وجود قوانین و مقررات دست و پا گیر مانع از توسعه روش تشخیص ژنتیکی در کشور می شود.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه مهندسی ژنتیک افزود: متاسفانه کمیته ارزیابی مدارک وزارت بهداشت، مدارک محققان ژنتیک را ارزیابی نمی کند در نتیجه دستاوردهای این فناوری به مرحله بهره برداری نمی رسد.
وی با اشاره به جمعیت 13 میلیونی شهر تهران خاطرنشان کرد: برای این میزان به اضافه جمعیتی که از شهرستانها به تهران می آید تنها پنج آزمایشگاه تشخیص مولکولی ژنتیکی وجود دارد و وزارت بهداشت نسبت به توسعه این نوع آزمایشگاه ها توجهی ندارد.
صنعتی با تاکید بر اینکه بسیاری از محققان حاضر هستند با هزینه های شخصی اقدام به راه اندازی این نوع آزمایشگاه ها کنند گفت: وزارت بهداشت به بهانه های مختلف مانع توسعه این مراکز می شود که این بر خلاف مصالح ملی و سند چشم انداز 20 ساله کشور است.
این محقق اضافه کرد: با توسعه این نوع آزمایشگاه ها در دنیا بیش از چهار هزار بیماری قابل تشخیص است و در صورت توسعه آن در ایران می توان 100 تا 200 بیماری را تشخیص و درمان کرد.