برنج تراریخته چین که مراحل تصویب قانونی خود را طی کرده است در اوایل سال آینده میلادی کشت خواهد شد. برنج مذکور در حال سپری کردن مراحل آزمایش های مزرعه ای می باشد. دو واریته به نام های Huahui 1 و Bt Shanyou 63 ، برای کشت تجاری موفق به دریافت مجوز شدند. هر دو واریته حاوی پروتئین Bt از باکتری باسیلوس تورینجنسیس هستند که آنها را در مقابل آفت ساقه خوار برنج، مهمترین آفت محصول برنج در چین، مقاوم می کند.
به گفته جیکون هوآنگ، مدیر مرکز سیاستهای کشاورزی چین وابسته به آکادمی علوم چین در پکن، کشت انبوه این دو واریته برنج مقاوم به آفت در سال 2011 در منطقه هوبی، قطب اصلی تولید برنج در چین، به وقوع خواهد پیوست. اگر این مهم با موفقیت به انجام برسد این دو واریته به سرعت در سایر مناطق چین نیز تجاری سازی خواهند شد.
نتایج حاصله از کشت آزمایشی دو واریته فوق الذکر در مزارع چین، نشان دادند که کشت این دو واریته در راستای منافع کشاورزان فقیر بوده و از آنجاییکه مصرف سموم کاهش می یابد، سطح سلامت این کشاورزان بهبود چشمگیری پیدا کرده است.
باب زایگلر رییس موسسه تحقیقات بین المللی برنج در لوس بانیوس فیلیپین، دید مثبتی نسبت به آینده برنج تراریخته داشته و معتقد است که فناوری تولید محصولات تراریخته قادر به انجام اموری است که توسط فناوری های دیگر قابل دستیابی نیستند.
امسال کشاورزان در هند و فیلیپین برنج مقاوم به سیل را کشت خواهند کرد. این برنج تراریخته نیست ولی با الهام گرفتن از علم مهندسی ژنتیک توسط موسسه نحقیقات بین المللی برنج تولید شده است.
گفتنی است که اولین برنج تراریخته جهان، در ایران به مرحله آزمایش های مزرعه ای رسید ولی به دلایل مختلف که عمدتاً به مسائل علمی مرتبط نبود، اجازه کشت این رقم برای سال های بعد داده نشد.