گروهی از محققان آمریکایی موفق شدند با استفاده از DNA به عنوان نوعی "بار کد" برای شناسایی مواد خوراکی تقلبی استفاده کنند. برای تعیین اصل بودن مواد غذایی که در بسته بندی های به ظاهر استاندارد ارائه می شوند هیچ راهی وجود ندارد. به همین منظور اکنون گروهی از محققان دانشگاه راکفلر، موزه تاریخ طبیعی آمریکا و مدرسه ترینیتی در نیویورک موفق شدند از طریق یک آزمون DNA برای تشخیص اصل بودن کالاهای غذایی بهره ببرند.
این محققان با کمک این روش متوجه شدند که در بسیاری از سوپرمارکت های آمریکا گوشت گاو به جای گوشت آهو فروخته می شود؛ نوعی پنیر با قیمت بسیار بالا که باید از شیر گوسفند تهیه شده باشد از شیر معمولی گاو تهیه می شود؛ به جای خاویار تولید شده از ماهی خاویار، خاویار کم ارزشی که از تخم ماهی آب های شیرین رودخانه میسیسیپی تهیه شده عرضه می شود.
این تکنیک که Dna barcoding (بارکدگذاری دی. ان. آ) نام دارد یک روش مولکولی معتبر برای شناسایی هویت مواد طبیعی زیستی (گیاهی و جانوری) است.
در این روش از نشانگرهای ژنتیکی یک حیوان خاص و یا یک گیاه استفاده می شود و بنابراین به کمک آن می توان ماهیت گوشت و یا شیر به کار رفته در محصولات غذایی را نیز تعیین کرد.
این محققان با بررسی 66 نمونه غذایی دریافتند که ماهیت 11 محصول با برچسب های روی بسته بندی آنها متفاوت است.
به گفته این محققان، این روش می تواند تا حد چشمگیری در تامین امنیت غذایی محصولات خوراکی کاربرد داشته باشد.