پژوهشگران موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر موفق به تولید رقم جدید گندم شدند که نسبت به چهار نوع بیماری مقاوم و دارای کیفیت مطلوب برای پخت نان ایرانی است. این رقم بهاره که "پیشتاز" نام دارد، از تلاقی یک لاین پیشرفته با نام "الوند" با یک لاین مقاوم به زنگ زرد به دست آمد. عملکرد بالا از ویژگی های رقم پیشتاز اعلام شده و به دلیل داشتن کارایی بالا در مصرف آب نسبت به خشکی تحمل بالایی دارد. همچنین دارای کیفیت نانوایی مطلوب برای پخت نان ایرانی است.
نتایج مطالعات نشان می دهد که این رقم در مرحله گیاهچه و گیاه بالغ نسبت به زنگ "زرد" و "قهوه ای" مقاومت دارد. علاوه بر این دارای تحمل به دو بیماری "سفیدک سطحی" و "فوزاریوم" سنبله است.
بیماری "فوزاریوم" خوشه یا "بادزدگی" خوشه بیماری قارچی است که می تواند در تمام غلات دانه ریز اتفاق بیفتد. در اثر این بیماری، محصولی نامرغوب با دانه های ریز و چروکیده با وزن کم تولید شود که در نهایت کاهش ارزش اقتصادی محصول را موجب می شود. این بیماری نه تنها باعث از دست رفتن کیفیت و راندمان محصول می شود بلکه با ایجاد سم، عوارض خطرناکی را برای انسان و حیوانات به دنبال دارد.
این رقم مناسب کشت در استان های خراسان، مرکزی، تهران، سمنان، اصفهان، یزد و فارس و کرمان اعلام شده است.