به گفته ساینس دیلی، تماس زنان باردار با میکروبها می تواند مانع ایجاد آلرژی در کودکش شود. تحقیقات محققین در ماربورگ، آلمان نشان داده است تماس موشهای باردار با میکروبهای محیطی سبب ایجاد یک پاسخ التهابی خفیف شده که این امر سبب افزایش مقاومت نسبت به آلرژیهای بهاره می شود. نتایج این تحقیق در ژورنال پزشکی تجربی، مورخ 7 دسامبر 2009 به چاپ رسیده است.
پاتریک هولت و دبورا استریکلند مشغول مطالعه بر روی مکانسمهای بیولوژیکی مربوطه بوده و شاید یک روز با شناسایی این مکانیسمها بتوانند جلوی ایجاد آلرژی را در انسانها بگیرند.
افزایش ایجاد آلرژیها در چند دهه اخیر و با توجه به نظریه بهداشت، مادران همواره حداکثر تلاش خود را برای پاکیزه نگه داشتن کودکانشان به کار می گیرند.
این درحالیست که کودکانی که مادرانشان (و همچنین خودشان) در مزارع و در تماس با انواع میکروبهای محیطی زندگی می کنند، نسبت به کودکانی که در شهر زندگی می کنند، آلرژی کمتری نشان می دهند. البته علت این مسئله تاکنون ناشناخته باقی مانده بود.
بر اساس تحقیقات جدید دانشگاه فیلیپس در ماربورگ آلمان، تماس مادر با میکروبهای محیطی، سبب ایجاد یک پاسخ التهابی خفیف در بدن شده و در پی آن رسپتورهای تشخیص میکروب افزایش یافته ونتیجتا تولید سیتوکینها (مولکولهای ایمنی) نیز افزایش می یابد. البته هنوز نحوه انتقال این حالت از مادر به جنین مشخص نشده است و محقققان در حال بررسی مکانیسم این عمل و همچنین امکان ایجاد مقاومت بر علیه آلرژنهای غذایی از این طریق می باشند.