برندگان دومین دوره مسابقه داستان نویسی علمی تخیلی ژنتیک و بیوتکنولوژی به زبان فارسی عصر سوم خرداد در مراسم اختتامیه دهمین کنگره ژنتیک ایران معرفی شدند.
داستان "ماجرای کوتاه زندگی من" که به زندگی کوتاه یک مولکول آر ان ای در سلول می پردازد، به عنوان داستان برتر انتخاب و به محمد رضا بلوری، نویسنده آن یک سکه طلای بهار آزادی تعلق گرفت.
مینا رستمی شاهواری با داستان "بوری تیکا" برنده دوم این مسابقه بود که یک سکه نیم بهار آزادی به او تعلق گرفت. این داستان جالب درباره کشفیات باستانشناسی در آمریکای لاتین و مستندات حاکی از آزمایش های مهندسی ژنتیک در زمان های دور می باشد.
بابک مولوی با داستان باکتری پلاستیک خوار و هامون کرمانی با داستان نیروی پنهان برندگان سوم این مسابقه بودند که به آنها ربع سکه طلای بهار آزادی تعلق گرفت.
فاطمه افشار و محبوبه ربانی نیز با داستان های در جستجوی ببر بنگال و بهای پیشرفت دیپلم افتخار گرفتند.
در این مراسم همچنین از بهمن کبیری پرویزی، بهروز شمسی، سید مهدی طیار، فائضه غفارحدادی، فاطمه السادات حقیقی و فرنوش ابراهیمی برای داستان های تولد دوباره مرد نمکی، انسانهایی با ارزشِ افزوده، دوربین زنده، آرزو تا آرزو، اختیار کیمیا و حیات مصنوعی تقدیر به عمل آمد.
گفتنی است، دومین دوره مسابقه داستان نویسی علمی تخیلی در زمینه ژنتیک وبیوتکنولوژی توسط انجمن ژنتیک ایران برگزار شد.
هدف از برگزاری این جشنواره علمی فرهنگی ایجاد انگیزه در نوجوانان و جوانان برای مطالعه و یادگیری مفاهیم ژنتیک و استفاده آنها از این اطلاعات در قالب یک داستان و اثر ادبی بود. این گونه مراسم باعث پرورش خلاقیت فکری شرکت کنندگان می شود به طوری که تلاش می کنند از دانش خود به نحوی در خلق یک اثر ادبی بهره برداری نمایند. از این طریق قصد بر این بود تا توجه عامه مردم را به مباحث نوین ژنتیک و بیوتکنولوژی جلب شود.
با همین هدف اولین دوره مسابقه داستان نویسی، خرداد ماه سال 1385 در حاشیه نهمین کنگره ژنتیک ایران برگزار شد و این دومین دوره مسابقه داستان نویسی علمی تخیلی در زمینه ژنتیک و بیوتکنولوژی بود. فراخوان ارسال آثار زمستان سال گذشته صورت گرفته بود و 30 اثر از 27 نویسنده تا 15 اردیبهشت 1387 به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده بود.
|