بسیاری از باکتری ها و آغازیان رفتارهای هوشمندانه و قابل ملاحظه ای از خود نشان می دهند. این رفتارهای هوشمندانه، از آن نوع که در انسان و یا سایر موجودات پیچیده می بینیم، نمی باشد چرا که موجودات تک سلولی نه تنها مغز، بلکه سیستم عصبی هم ندارند. به عبارت دیگر آنها کامپیوترهای زیستی هستند که می تواند اطلاعات را پردازش کند. در این مطلب به چندین مثال برجسته از این رفتارهای هوشمند اشاره می کنیم.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان می گوید: بروز سرطان ناشی از آلودگی هوا تنها منحصر به تنگی نفس و سرگیجه نیست زیرا افزایش آلودگی هوا با ایجاد تغییراتی در ژنها در دراز مدت می تواند منجر به بروز و شیوع سرطان شود.
زیست شناسی سامانههای سلولی (Cell Systems Biology) تلاشی است برای درک سازوکارهای اجزا عملیاتی سلول یا یک موجود کامل و فرآیندهای رشد و توسعه آنها، که از طریق پیش بینی خصوصیات این سازوکارها و فرآیندها با استفاده از دادههای عددی به دست آمده و تحلیل برهمکنش عناصر متعدد این سامانهها کسب میشود. این اطلاعات به دانشمندان اجازه میدهد تا با مطالعه و درک دینامیک (پویایی) سلولی و عمل سازوارهها بتوانند الگوهای تنظیم سلولی را مدلسازی نموده و اطلاعاتی از شبکه های مسیرهای ترارسانی پیام ها (Signal Transduction) که برای اعمال فیزیولوژیکی و رشد و توسعه موجودات زنده لازم است، کسب نمایند.
عموماً برای گزینش اولیه گیاهان تراریخته و اطمینان از اینکه توالی مورد نظر با موفقیت به ژنوم سلول های میزبان منتقل شده و به طور موثری بیان می شود، از ژن های نشانگر گزینشگر (Selectable Marker Gene) استفاده می شود. این ژن ها همراه با ژن هدف در پلاسمید ناقل قرار داده میشوند تا با بیان آنها در مراحل اولیه کشت بافت، گیاهان تراریخته گزینش شوند.
اساس مولکولی انتقال ژن به گیاه توسط باکتری آگروباکتریوم، انتقال یک منطقه به نام T-DNA از یک پلاسمید بزرگ القا کننده تومور (Ti) از آگروباکتریوم و ادغام آن در ژنوم گیاه می باشد. در این مقاله آموزشی به طور خلاصه سازوکار این فرآیند شرح داده شده است.