یکی از عظیم ترین تحولات تاریخ حیات زمانی به وقوع پیوست که ماده ژنتیکی در پوشش قرار گرفت و سلول های آغازین بوجود آمدند. اما اگر سعی در شبیه سازی این لحظه کنیم، با یک مشکل عمده مواجه می شویم؛ سلول های اولیه پوشیده شده با لیپید، زمانی که ماده ژنتیکی دو برابر می شود، دستگاه تقسیم شدن به دو سلول را ندارند.
دانشمندان از کشف بقایای یک گونه جدید انسان غیر از انسان مدرن و نئاندرتال، در غاری در سیبری خبر دادند و آن را "دنیسووا" نامگذاری کردند. این اکتشاف به این معنی است که در 30 هزار سال پیش، حداقل سه عضو مجزا در خانواده انسان وجود داشتهاند: انسانهای مدرن، نئاندرتالها و گونه جدیداً شناسایی شده.
ریزجلبک ها یکی از منابع بالقوه برای تولید سوخت های زیستی در آینده محسوب می شوند. بازده بالای این ریزسازواره های فتوسنتزکننده در تبدیل دی اکسید کربن به لیپیدهایی که با تغییرات اندکی به عنوان سوخت زیستی قابل مصرف هستند و عدم نیاز به استفاده از زمین های کشاورزی موجود که زیر کشت سایر محصولات مورد نیاز بشر است، اهمیت ویژه ای به این موجودات بخشیده است.
دانشمندان دانشگاه پوردو، آخرین ژن ناشناخته مسئول سنتز اسید آمینه فنیل آلانین را کشف کردند. با این کشف میتوان از طریق کنترل این اسید آمینه، امکان افزایش ارزش تغذیهای مواد غذایی و کیفیت مواد خام لازم در صنعت سوختهای زیستی را فراهم آورد.