از خبرهایی که در سال ۲۰۱۰ میلادی بوسیله سازمان های بین المللی تخصصی منتشر شد، اعلام رتبه نخست سریعترین رشد علمی برای کشورمان ایران بود. منبع اولیه خبر، گزارش نشریه نیوساینتیست بود که بر اساس اطلاعات سازمان شبکه دانش (ISI) و گزارش سایت "ساینس متریکس" بود. این مطلب انتقادی به قلم ابراهیم خندان، به بررسی این موضوع می پردازد. در این مطلب به سهم مهم مقالات زیست شناسی مولکولی در این پیشرفت اشاره شده است.
محققین در اوگاندا در حال بررسی و آغاز تولید موزهای تغییر یافته ژنتیکی هستند که به بیماری باکتریایی که سبب از بین رفتن محصول در مرکز آفریقا می شود، مقاوم می باشند.
بسیاری از رسانه ها در این روزها به دستاوردهای علمی سال گذشته و پیش بینی دستاوردهای سال آینده می پردازند. دو دستاورد ارزنده که برای ژنتیک و بیوتکنولوژی در سال آینده در مجله نیچر پیش بینی شده است، درک عملکرد بسیاری از ژنها با توجه به تسهیل و کاهش هزینه توالی یابی و عرضه ماهی آزاد تراریخته به بازار می باشد.
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به منظور ارائه آخرین یافته های تحقیقاتی در حوزه گیاه پزشکی، برنامه ملی انتقال فناوری در این بخش را اجرایی می کند. ازمیان 10 فناوری مورد نظر که منتقل خواهد شد تعدادی در حوزه کاربرد زیست فناوری در گیاه پزشکی می باشند.