اولین سمپوزیوم بین المللی و سومین سمپوزیوم ملی کریسپر با حضور بیش از 1500 نفر از سراسر دنیا 26 و 27 فروردین ماه، به طور مجازی برگزار شد و دکتر کسری اصفهانی، دبیر علمی این سمپوزیوم، ضمن ارائه گزارشی از روند برگزاری این سمپوزیوم، یک سخنرانی علمی نیز درباره تاریخچه توسعه این تکنیک ارائه کردند. دکتر کسری اصفهانی، دبیر علمی سمپوزیوم، در ابتدا ضمن ارائه گزارشی از مراحل مختلف برگزاری این سمپوزیوم در آیین افتتاحیه آن، از کلیه عوامل برگزاری، سرکت کنندگان و سخنرانان، تقدیر و تشکر کردند.
سپس ایشان درنگاهی کلی نوآوریهای حوزه کریسپر را بررسی کردند و طی توضیحات عمومی و مقدمه ای بر تعریف ویرایش ژنوم و مهندسی ژنتیک افزودند: ویرایش ژنوم این امکان را به بشر داد تا جهش زایی اختصاصی را انجام دهد و هدف این ویرایش اختصاصی را برش ژنوم در قسمت مورد نظر خواند. از دیدگاه وی هدف اصلی استفاده از کریسپر ایجاد تغییرات هدفمند در ژنوم بود و دلیل محبوبیت کریسپر سریع بودن و ارزان قیمت بودن و سهولت در انجام آن است. ایشان پایان سخنرانی را خود را به کاربردهای کریسپر اختصاص دادند و گفتند: کریسپر می تواند باعث جهش زایی، خاموشی ژن، انتقال و یا جایگزینی توالی ، اتصال به توالی به جای برش، تنظیم بیان ژن، نشانه گذاری DNA و ایجاد تغییرات اپی ژنتیکی هدفمند شود.
گفتنی است اولین سمپوزیوم بین المللی و سومین سمپوزیوم ملی کریسپر در تاریخ ۲۶ و ۲۷ فروردین ماه سال ۱۴۰۰، با همکاری پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، انجمن ژنتیک ایران، انجمن بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران، اتحاد زیست شناسان ایران و بنیاد جایزه علمی مصطفی برگزار شد.