|  |
رئیس پژوهشگاه فناوریهای نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی درباره اقدامات این پژوهشگاه درباره مقابله با کرونا گزارشی ارائه کرد.
همزمان با شیوع کرونا، پژوهشگران این پژوهشگاه آزمایشگاه تشخیص کرونا با روش مولکولی را تأسیس کردند. روش استاندارد و مورد تأیید برای تشخیص کرونا، استفاده از روش مولکولی PCR است که نیاز به تجهیزات، تخصص و نیروی تخصصی ماهر دارد. از ابتدای شیوع این بیماری در اسفند سال ۹۸ تأسیس این آزمایشگاه در برنامه کاری مجموعه قرار گرفت و از ابتدای سال ۹۹ پذیرش بیماران آغاز شد و اکنون این آزمایشگاه یکی از آزمایشگاههای پرکار مجموعه آزمایشگاههای تشخیص کرونا در شهر تهران است. در برخی از روزها نزدیک ۱۰۰۰ نمونه از مراکز تشخیصی مختلف وابسته به مراکز دانشگاهی و مراکز خصوصی به آزمایشگاه تشخیص کرونای ابنسینا ارسال میشود و در کمتر از ۲۴ ساعت جواب تستها آماده میشود.
رییس این پژوهشگاه گفت: دقت و کیفیت ارائه خدمت باعث شده است که با تمام ظرفیت بتوانیم نمونههای مختلف را از سطح شهر جمعآوری کنیم. در عین حال، همکاران پژوهشگر ما از روزهای ابتدایی اسفند سال ۹۸ توانستند آنتیژنهای پروتئینی این ویروس را با استفاده از روشهای مولکولی و استخراج ژنوم این ویروس، تولید کنند. پروتئین های ویروس در تولید کیتهای تشخیصی و طراحی واکسن کاربرد دارند. پس از طی مراحل مختلف تأیید کیفیت، اکنون پژوهشگاه ابنسینا این آنتیژنها را برای شرکتهایی که کیتهای تشخیص کرونا به روش سرولوژی تولید میکنند، تأمین میکند.
وی افزود: بسیاری از شرکتهایی که در کشور وجود دارند در حال حاضر مشغول تولید کیت تشخیص ابتلا به ویروس کرونا با روش سرولوژی هستند. برخی از این شرکتها محصول تولیدی خود را به خارج از کشور صادر میکنند. ما به بسیاری از این شرکتها اعلام کردیم که آمادگی تولید آنتیژن موردنیاز ساخت این کیتها را داریم و برخی از این شرکتها از آنتیژن تولیدشده در پژوهشگاه ابنسینا استفاده میکنند.
دکتر صادقی در ادامه بیان کرد: محققان پژوهشگاه ابن سینا افزون بر تولید آنتیژن، برای تولید و طراحی این کیتها با استفاده از آنتیژنها هم اقدام کردهاند که پس از طی مراحل نهایی و اخذ مجوزهای لازم از وزارت بهداشت، میتواند به عنوان یکی از محصولاتی که در پژوهشگاه ابنسینا ساخته شده است، در اختیار هموطنان قرار بگیرد.
رئیس پژوهشگاه فناوریهای نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی درباره برنامههای آتی این پژوهشگاه گفت: از آنجا که ممکن است ویروس کرونا به این زودی از جامعه حذف نشود، مجموعه همکاران ما در پژوهشکده آنتیبادی مونوکلونال باید در خصوص فعالیتهای تشخیصی و درمانی کرونا تمهیداتی بیندیشند. تمرکز بخشی از همکاران ما بر تحقیقات مربوط به تشخیص و درمان کرونا خواهد بود و بخشی دیگر نیز با توجه به اعمال تحریمها بر طراحی و ساخت ملزومات موردنیاز برای تشخیص بیماریها متمرکز شدهاند.
منبع: ایسنا
|
|