| |
اولین دوره عملی آموزش تکنیک های ویرایش ژنومی با عنوان "کریسپر" 14 تا 16 اسفند 1396، در مرکز آموزش های تخصصی کوتاه مدت پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری برگزار می شود.
موفقیت دانشمندان در روش ویرایش ژنی کریسپر کَس میتواند امکان ویرایش ژنی در ژنوم موجودات زنده را بدهد. این موفقیت جدید بهقدری مهم است که برخی از دانشمندان آن را برترین پیشرفت علمی قرن حاضر در علوم زیستی میدانند. کریسپر برای مهندسان زیستی همچون یک ابزار قدرتمند برش و چسباندن است. کریسپر به توالیهای غیر معمول DNA گفته میشود که به باکتری ها برای مقابله با عوامل مهاجم خصوصا ویروسها کمک میکند. نام این روش مخفف تناوبهایِ کوتاهِ پالیندرومِ فاصلهدارِ منظمِ خوشهای است. دانشمندان با استفاده از این تکنیک، میتوانند ژنهای مشخصی را در یک ژنوم غیر فعال کنند یا یک ژن دلخواه را در نقطه مورد نظر وارد ژنوم موجود کنند.
در این دوره کوتاه مدت آموزشی که برای علاقمندان انجام پروژه های مهندسی ژنتیک و ویرایش ژنومی برنامه ریزی شده است، تکنیک های معمول آزمایشگاهی برای انجام یک پروژه ویرایش ژنومی با تاکید بر تکنیک کریسپر در قالب یک پروژه مهندسی ژنتیک پروکاریوتی به صورت عملی و نظری آموزش داده میشود و در انتهای دوره آموزشی، به شرکت کنندگانی که با موفقیت دوره را به پایان برسانند، گواهینامه معتبر پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری به زبان انگلیسی اعطا می شود.
برنامه کارگاه
- آشنایی با تکنیک کریسپر
- تاریخچه و مفاهیم اولیه سیستم کریسپر
- سیستم های ویرایش ژنومی TALEN و ZFN
- معرفی انواع ناقلهای کریسپری
- کاربرد کریسپر در ویرایش ژنومی گیاه و انسان
- مبانی بیوانفورماتیکی کریسپر
- آشنایی با نرم افزارهای طراحی gRNA
- آموزش طراحی gRNA برای ژن هدف
- بررسی Off-Targets با استفاده از روش های بیوانفورماتیکی
- آماده سازی ناقل کریسپری جهت خاموشی ژن
- اصول مهندسی ژنتیک و آشنایی با مراحل یک پروژه کلونینگ
- آنزیمهای برشی و هضم آنزیمی
- واکنش الحاق CAS9 و gRNA در ناقل بیانی جهت خاموشی ژن
- انتقال ناقل خاموشی ژن به میزبان پروکاریوتی
- تایید کلونینگ با تکنیک Colony PCR
- الکتروفورز و مشاهده نتایج بررسی کلونیهای نوترکیب
- تأیید خاموشی ژن در میزبان پروکاروتی
- معرفی روشهای انتقال سیستم کریسپری در میزبان (روشهای انتقال ژن)
- آینده سیستم کریسپر
ظرفیت پذیرش دوره
25 نفر
مهلت ثبت نام
6 اسفند 1396
مجری کارگاه: دکتر کسری اصفهانی
پیش ثبت نام: علاقمندان جهت پیش ثبت نام و اطمینان از ظرفیت خالی کارگاه می توانند نام و نام خانوادگی، وضعیت تحصیلی و شماره تماس خود به همراه دوره مورد نظر جهت شرکت (اولین دوره) را به نشانی پست الکترونیکی Crispr.nigeb@gmail.com یا شماره همراه ۰۹۱۲۰۶۷۴۰۰۳ از طریق تلگرام ارسال نمایند تا فرم ثبت نام و اطلاعات تکمیلی برای آنها ارسال شود.
ثبت نام قطعی: اولویت ثبت نام با کسانی است که زودتر پیش ثبت نام کنند. پیش ثبت نام به معنای پذیرش شما در دوره نیست بنابراین خواهشمند است هر چه سریعتر پس از گرفتن تاییدیه ظرفیت خالی دوره، نسبت به ثبت نام قطعی اقدام نمایید.
* ساعت برگزاری کارگاه هر روز از 8:30 صبح تا 4 بعد از ظهر می باشد.
توجه: روز اول به دلیل پذیرش و مستقر شدن شرکت کنندگان شهرستانی در مهمانسرا، کارگاه راس ساعت 8:45 آغاز می گردد. شرکت کنندگان می بایست برای انجام مراحل پذیرش راس ساعت 8:30 دقیقه در لابی طبقه اول پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک حاضر باشند و افرادی که می خواهند از مهمانسرا استفاده نمایند، باید از نیم ساعت زودتر (ساعت 8) پذیرش شوند.
اقامت: امکان اقامت برای شرکت کنندگان شهرستانی با قیمت ارزان در مهمانسرای پژوهشگاه فراهم است. این مهمانسرا در محوطه پژوهشگاه واقع شده است و هزینه هر شب اقامت در مهمانسرای پژوهشگاه 50 هزار تومان می باشد.
تلفن تماس: جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد این دوره تخصصی کوتاه مدت پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری: ۰۹۱۲۰۶۷۴۰۰۳ (آقای مهندس شجاعی)
مکان برگزاری کارگاه: تهران، کیلومتر 17 اتوبان تهران کرج، بلوار پژوهش، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری
|
|