برندگان چهارمین دوره مسابقه داستان نویسی علمی تخیلی ژنتیک و بیوتکنولوژی به زبان فارسی که با همکاری مشترک انجمن ژنتیک ایران و سرویس خبری بیوتکنولوژی ایران برگزار شد، در اختتامیه سیزدهمین کنگره ژنتیک ایران معرفی شدند.
در این دوره هیچ یک از آثار شایسته دریافت جایزه برتر نشده و از 4 اثر با دریافت کارت هدیه یک میلیون ریالی تقدیر شد.
در رده سنی خردسال:
آقای امیر حسن ابراهیمی خبیر، 13 ساله با داستان زنگوله آقای مدیر تقدیر شدند.
آقای محمد صدرا ابراهیمی خبیر، 6 ساله با داستان مورچه های غول پیکر تقدیر شدند.
در رده نوجوان:
آقای ایمان سیف، دانش آموز دبیرستان، با داستان UBX تقدیر شدند.
در رده سنی بزرگسال:
آقای افشین بهرامی، دانشجوی کارشناسی با داستان بیوتکنولوژی ناجی طبیعت تقدیر شدند.
گفتنی است داوری هر یک از این آثار توسط دو داور صورت گرفت. برای داوری داستان ها 15 شاخص عمومی، علمی و ادبی از جمله اصالت اثر، نو بودن، بومی بودن، اعتبار علمی، خلاقیت، بسط، نگارش مناسب، جذابیت، قالب، ارتباط علمی موضوع و ... در نظر گرفته شده بود که بر حسب اهمیت هر یک، ضریبی در نظر گرفته شده بود و جمع نهایی امتیازات تعیین کننده تقدیر شدگان بود.
توجه: لازم به ذکر است که این آثار توسط داوران غیر حرفه ای حوزه ادبیات داستانی و متخصصان حوزه ژنتیک داوری شده اند و مانند هر جشنواره هنری دیگر، با تغییر ترکیب داوران، نتیجه داوری هم می توانست تغییر کند.
هدف از برگزاری این جشنواره علمی فرهنگی، صرفاً ایجاد انگیزه در نوجوانان و جوانان برای مطالعه و یادگیری مفاهیم ژنتیک و استفاده آنها از این اطلاعات در قالب یک داستان و اثر ادبی بوده است. این گونه مراسم باعث پرورش خلاقیت فکری شرکت کنندگان می شود به طوری که تلاش می کنند از دانش خود به نحوی در خلق یک اثر ادبی بهره برداری نمایند. از این طریق قصد بر این بود تا توجه عامه مردم را به مباحث نوین ژنتیک و بیوتکنولوژی جلب شود.