| |
سومین دوره آموزشی فشرده دو روزه تکنیک های آزمایشگاه ژنتیک مولکولی، 16 و 17 بهمن ماه امسال توسط شرکت دانا ژن پژوه و با حمایت شبکه پزشکی مولکولی کشور به صورت نظری و عملی در محل دانشگاه الزهرا برگزار خواهد شد.
در این دوره کوتاه مدت آموزشی که برای دانشجویان علاقمند به انجام پروژه های ژنتیک مولکولی و بیوتکنولوژی برنامه ریزی شده است، تکنیک های معمول آزمایشگاهی مانند PCR، استخراج DNA، هضم آنزیمی، انتقال ژن، الکتروفورز و ... به صورت عملی و نظری آموزش داده می شود و در انتهای دوره آموزشی، به شرکت کنندگانی که با موفقیت دوره را به پایان برسانند، گواهینامه معتبر انگلیسی شبکه پزشکی مولکولی اعطا می شود.
البته در این دوره، این امکان برای شرکت کنندگان وجود دارد که با توجه به علاقه خود در کل دوره یا بخش هایی از دوره آموزشی شرکت نمایند اما در صورت شرکت در کل دوره آموزشی، هزینه ها کاهش می یابد.
مزیت این دوره:
این دوره در مقایسه با دوره های مشابه، در مدت زمان کوتاهی (20 ساعت)، تمام تکنیک های معمول مورد نیاز برای دانشجویانی که بزودی کار بر روی پایان نامه خود را در آزمایشگاه های مولکولی آغاز می کنند، آموزش داده می شود. در کنار کاهش زمان آموزش، هزینه های این کارگاه (250 هزار تومان برای کل کارگاه) در مقایسه با کارگاه های مشابه بسیار پایین بوده و از این رو این دوره برای دانشجویان، خصوصاً دانشجویان شهرستانی که برای اقامت در تهران مشکل دارند، بسیار ایده آل است.
برنامه کارگاه
• چهارشنبه 16 بهمن- صبح (8:30-13:30): آموزش PCR
- آشنایی با اصول PCR، واکنش و برنامه PCR
- انجام PCR
- انواع مختلف و کاربردهای PCR
- مبانی الکتروفورز و جداسازی قطعات DNA
- مشاهده محصولات PCR بر روی ژل آگاروز و آنالیز نتایج
• چهارشنبه 16 بهمن- بعد از ظهر (14-19): مهندسی ژنتیک و کلونینگ DNA
- اصول مهندسی ژنتیک و آشنایی با مراحل یک پروژه کلونینگ DNA
- کاربردهای مهندسی ژنتیک
- آنزیمهای برشی و هضم آنزیمی
- Ligation و کلونینگ DNA هدف
- انتقال DNA نوترکیب به باکتری پذیرنده E. Coli
• پنجشنبه 17 بهمن- صبح (8:30-13:30): آنالیز مولکولی صحت کلونینگ و استخراج پلاسمید
- روشهای مختلف آنالیز مولکولی صحت کلونینگ
- تایید کلونینگ با تکنیک Colony PCR
- الکتروفورز و مشاهده نتایج بررسی کلونیهای نوترکیب
- استخراج پلاسمید به روش Mini-prep با استفاده از کیت
• پنجشنبه 17 بهمن- بعد از ظهر (14-19): رفع اشکلات PCR و طراحی پرایمر
- بررسی و رفع مشکلات احتمالی PCR
- آشنایی با اصول طراحی پرایمر
- آشنایی با نرم افزار Oligo (نرم افزار تخصصی طراحی پرایمر)
ظرفیت پذیرش دوره:
12 نفر
مهلت ثبت نام:
ساعت 10 صبح سه شنبه 15 بهمن 1392
علاقمندان جهت ثبت نام می توانند به سایت danagene.com مراجعه نمایند و از امکانات ثبت نام و پرداخت آنلاین که برای رفاه شرکت کنندگان در نظر گرفته شده است، استفاده نمایند. الویت ثبت نام با افرادی است که زودتر پیش ثبت نام نمایند و همچنین افرادی که در دوره کامل شرکت نمایند در الویت ثبت نام هستند. با توجه به ظرفیت بسیار محدود این دوره، خواهشمند است هر چه سریعتر نسبت به ثبت نام قطعی اقدام شود و در صورت تکمیل ظرفیت، علاقمندان برای ثبت نام در دوره های بعدی این کارگاه راهنمایی خواهند شد. البته هزینه های دوره های بعدی ممکن است افزایش یابد.
هزینه ها
عادی
دوره آموزشی کامل تکنیک های آزمایشگاه ژنتیک مولکولی: 280 هزار تومان
- آموزش PCR و طراحی پرایمر: 120 هزار تومان
آموزش PCR: 80 هزار تومان
طراحی پرایمر: 60 هزار تومان (همراه داشتن لپ تاپ توصیه می شود)
- مهندسی ژنتیک، کلونینگ DNA و استخراج پلاسمید: 180 هزار تومان
دانشجویی (با تخفیف)
دوره آموزشی کامل تکنیک های آزمایشگاه ژنتیک مولکولی: 250 هزار تومان
- آموزش PCR و طراحی پرایمر: 100 هزار تومان
آموزش PCR: 70 هزار تومان
طراحی پرایمر: 50 هزار تومان (همراه داشتن لپ تاپ توصیه می شود)
- مهندسی ژنتیک، کلونینگ DNA و استخراج پلاسمید: 150 هزار تومان
محل برگزاری کارگاه: تهران، بلوار کشاورز، نبش خیابان 16آذر، پلاک 78، ساختمان کمال الدین بهزاد، مرکز رشد دانشگاه الزهرا (س)، طبقه هشتم، واحد 811
با توجه به اینکه برای آموزش موثر، حداکثر تعداد شرکت کننده این کارگاه 12 نفر میباشد، الویت شرکت در کارگاه با کسانی است که زودتر ثبت نام نمایند و افرادی که با تاخیر ثبت نام نمایند، در الویت برگزاری کارگاه های بعدی قرار خواهند گرفت.
علاقمندان میتوانند جهت اطلاعات بیشتر با شماره های 88978268 یا 09124708799 تماس حاصل فرمایند.
صفحه اینترنتی کارگاه ها
پیش ثبت نام در کارگاه ها
لینک خبر در سایت شبکه پزشکی مولکولی
سابقه برگزاری دوره
شرکت دانا ژن پژوه تا کنون ده ها کارگاه با حمایت شبکه پزشکی مولکولی، انجمن نانو فناوری و انجمن بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران در حوزه بیوتکنولوژی برگزار نموده است. مدرس این کارگاه عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری مجری 3 دوره آموزشی تکنیک های آزمایشگاه ژنتیک مولکولی و مدرسه تابستانی در این پژوهشگاه بوده است.
سر فصل های این دوره دقیقاً منطبق بر دوره های برگزار شده قبلی در پژوهشگاه بوده ولی برای رفاه حال دانشجویان مدت زمان و هزینه برگزاری دوره به نحو چشمگیری کاهش یافته است.
توضیحاتی درباره مباحث کارگاه:
واکنش زنجیره ای پلیمراز یا به اختصار PCR به طور روزمره در اکثر آزمایشگاه های تشخیصی و تحقیقاتی استفاده می شود و در موارد بسیاری مثل شناسایی و جداسازی ژن ها، کلونینگ، طبقهبندی و شناسایی موجودات زنده، تشخیص بیماریهای ژنتیکی و حتی پروندههای جنایی و تعیین هویت کاربرد دارد. در حال حاضر و نزدیک به 30 سال پس از معرفی این تکنیک، تحقیقات ژنتیک مولکولی بدون استفاده از آن قابل تصور نیست.
مهندسیژنتیک و تکنیکهای مورد استفاده در آن، علم زیستشناسی را دگرگون کرده است. با ظهور مهندسیژنتیک و فناوری DNA نوترکیب، انسان به فناوری دستورزی ژنتیکی موجودات زنده دست یافت و هماکنون میتواند برای رفع نیازهای خود، به طور موثرتری موجودات زنده را به کار گیرد. مهندسی ژنتیک در کشاورزی، پزشکی و صنایع دارویی، صنایع تخمیری، صنایع نظامی، انرژی و محیطزیست کاربردهای گستردهای دارد.
از این جهت مطالب این دوره برای فارغالتحصیلان و دانشجویان رشتههای بیوتکنولوژی، ژنتیکمولکولی، گرایشهای مختلف زیستشناسی، محیط زیست، پزشکی، گیاه پزشکی، زراعت، باغبانی، صنایعغذایی و تمامی افرادی که به مباحث بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک علاقمند میباشند، مناسب است.
|
|