فارسی   |   English
  منوی اصلی  
· خانه
· صفحه شخصی کاربر
· جستجو
· سوالات پرسیده شده
· لیست کاربران
· انتقادات و پیشنهادات
· مقالات
· ارسال خبر
· پیوندها
· دانلودها
· خروج
  شرکت آناسلول طب  
آناسلول طب تولید کننده و توزیع کننده انواع کیتهای آزمایشگاهی، مسترمیکس، آنزیم و مواد شیمیایی تخصصی آزمایشگاه سلولی و مولکولی همراه با ضمانت اصالت و کیفیت کالا


ورود به سایت شرکت
  سرویس خبری  
· تغییر ناگهانی یکی از مدیران ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی (شنبه، ۲۳ اسفند ۱۳۹۹)
· یادداشت: چالش های گیاهان تراریخت در ایران (شنبه، ۰۸ آذر ۱۳۹۹)
· پیام تسلیت (پنجشنبه، ۰۸ شهریور ۱۳۹۷)
  اخبار مهم  
· وضعیت جهانی تولید و تجاری سازی گیاهان تراریخت در سال 2017 (سه شنبه، ۰۳ مهر ۱۳۹۷)
· آنزیم تجزیه کننده پلاستیک (پنجشنبه، ۳۰ فروردین ۱۳۹۷)
· پیام دبیراجرایی همایش بیوتکنولوژی به مطبوعات (چهارشنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۴)
  مقالات آموزشی  
· ویروس کرونا چه مدت بر روی سطوح فعال می ماند (پنجشنبه، ۳۰ بهمن ۱۳۹۹)
· کریسپر به عنوان یک سیستم ایمنی در باکتری ها مقابل ویروس ها (یكشنبه، ۲۵ اسفند ۱۳۹۸)
· کریسپر چیست و چه کاربردهایی دارد؟ (چهارشنبه، ۰۲ مرداد ۱۳۹۸)
  فرصت های علمی  
· بیست و هشتمین دوره آموزشی تکنیک های آزمایشگاه ژنتیک مولکولی (چهارشنبه، ۲۳ بهمن ۱۳۹۸)
· دعوت به همکاری (سه شنبه، ۰۳ مهر ۱۳۹۷)
· اولین دوره عملی تکنیک‌های ویرایش ژنومی (کریسپر) (دوشنبه، ۲۳ بهمن ۱۳۹۶)
  پیوندها  
· مرکز علمی بیوتکنولوژی و ژنتیک ایران (irbiogene)
· انجمن ژنتیک ایران
· انجمن بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران
· حمایت از کودکان نیازمند
· موسسه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان (محک)
· مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی
· شبکه پزشکی مولکولی ایران
· وبلاگ بیوتکنولوژی
· سرویس خبری ژنتیک و بیوتکنولوژی ایران
  آمار  
· آمار مشاهدات
· فعال ترین صفحات و کاربران


خواص دوگانه یک ژن منتقل شده به برنج
در تاریخ دوشنبه، ۱۶ اسفند ۱۳۸۹ توسط kasra

تازه های بیوتکنولوژی
براساس یک مطالعه تازه، ژنی که مقاومت گیاه برنج در برابر سیل را افزایش می دهد همچنین توانایی آن را در مقاومت برابر خشکسالی تقویت می کند.

محققان دریافتند که این ژن به نام "Sub1A" پس از یک دوره خشکسالی به گیاه اجازه می دهد با رشد جوانه های تازه زنده بماند.





جولیا بیلی-سِرِس از بخش علوم گیاهشناسی و نباتات دانشگاه کالیفرنیا در ریورساید که نویسنده اصلی این مقاله است گفت: "مقاومت در برابر سیل باعث کاهش استقامت این گیاهان در برابر خشکسالی نمی شود و به نظر می رسد که حتی هنگام خشکسالی به کمک آنها می آید."

نقش این ژن در مقاومت بخشیدن به برنج در زمان بروز سیل - و غرق شدن زیر آب - در سال 2006 شناسایی شد، یعنی درست 12 ماه پس از آنکه نقشه کامل ژنتیکی این محصول حیاتی رمزگشایی شد.

پروفسور بیلی-سِرِس و تیم تحت نظر او می خواستند بدانند که آیا این ژن توانایی برنج در مقابله با سایر فشارهای زیست محیطی - مانند خشکسالی - را کاهش می دهد یا نه.

پروفسور بیلی-سرس می گوید: "یافته های ما حاکیست که این گیاه به خوبی از خشکسالی جان به در می برد و جوانه های تازه می زند. این چیزی است که در سیل هم مشاهده شده بود."

پرورش دهندگان نمونه های تازه از خاصیت ضدسیل این برنج بهره برداری کرده و با آن نمونه ای پرمحصول تولید کرده اند.

محققان گفتند که مرحله بعدی تحقیقات در موسسه تحقیقات بین المللی برنج (IRRI) انجام خواهد شد که طی آن دانشمندان نمونه های حاوی ژن "Sub1A" را به طور آزمایشی کشت خواهند کرد تا معلوم شود در شرایط طبیعی هم خاصیت مشابهی به نمایش می گذارد یا نه.

برنج ماده اصلی غذایی سه میلیارد جمعیت زمین است و بیش از 25 درصد کشت جهان در مناطقی است که شرایط سخت آب و هوایی را تجربه می کنند.


Copyright© 2005-2017, biotechnews.ir, All Rights Reserved. , Kasra Esfahani, PhD