گروهی از دانشمندان بین المللی با انجام نقشه برداریهای ژنتیکی موفق شدند توالی ژنوم توت فرنگی و کاکائو را رمزگشایی کنند.
گروهی از دانشمندان بین المللی از پنج قاره متشکل از 37 موسسه بین المللی که نتایج تحقیقات خود را در مجله علمی "نیچر ژنتیک" منتشر کرده اند 28 هزار و 798 ژن یک گونه بسیار با ارزش کاکائو به نام Theobroma cacao را شناسایی کردند. این گونه کاکائو را مایاها حدود 3 هزار سال قبل کشت داده و از آن مصرف می کردند.
این کاکائو به دلیل شکننده بودن زیاد، کمیاب ترین گونه کاکائو در دنیا است که تنها 5 درصد از تولید این محصول در دنیا را می سازد اما دانه های این گیاه غنی از ترکیبات آروماتیک و مواد معطر بسیار ویژه است.
محققان این پروژه خصوصیات ژنتیکی مربوط به شکل، طعم و رنگ توت فرنگی وحشی گونه "هاوایی 4" را نیز رمزگشیی کردند. در توالی ژنوم توت فرنگی 34 هزار و 809 ژن کشف شد.
توت فرنگی و کاکائو در تهیه شیرینها و دسرها اغلب در کنار هم استفاده می شوند. به همین دلیل بهبود کیفیت این دو ماده غذایی از طریق دستکاریهای ژنتیکی می توانند کیفیت غذایی انسانها را بهبود بخشد.