دانشمندان دانشگاه تورنتو، با استفاده از شبکیه چشم جسد انسان و نیز موش مرده، توانسته اند سلول های پایه شبکیه انسان را تکثیر کنند.
این دانشمندان، ده سال قبل گزارشی انتشار داده بودند که در آن برای اولین بار ثابت کرده بودند که سلول های پایه در شبکیه چشم انسان و نیز موش های بالغ و سایر پستانداران وجود دارد.
اکنون پرفسور درک ون در کوی، می گوید گروه تحقیقاتی وی با همکاری بانک چشم کانادا موفق شده با استفاده از چشم انسان، سلول های پایه شبکیه را تکثیر کنند.
پرفسور درک ون در کوی، می گوید: " بیست و چهار ساعت پس از فوت شخص، چشم او ( اهدا کننده) در اختیار ما قرار داده شد. ما توانستیم از چشم تنها یک نفر، حدود ده هزار سلول پایه به دست آوریم."
این تحقیقات می تواند تاثیر بسیار مهمی در جلوگیری از زوال ماکولا داشته باشد. این بیماری، نسوج شبکیه را از بین برده و در اشخاص بالای 60 سال به کوری منجر می شود.
پرفسور ون در کوی، هشدار می دهد که هنوز چالش های زیادی بر سر راه است که یکی از آنها این است که پس از مرگ شخص تنها پنج درصد سلول های پایه شبکیه، زنده باقی می مانند.
ولی او می افزاید دادن اجازه به یک شرکت آمریکایی برای آغاز آزمایش سلول پایه جنینی با هدف مداوای بیماری زوال ماکولا، موجب دلگرمی او شده است.
پرفسور ون در کوی، اذعان دارد که بسیاری از آزمایش هایی که بر روی حیوانات صورت گرفته باید بر روی انسان نیز صورت گیرد ولی می گوید صرف دادن این اجازه نشان می دهد که مراجع ذیربط در آمریکا در مورد این که انجام آزمایشات سلول پایه جنینی می تواند موجب پیشرفت در یافتن راه های جلوگیری از نابینایی شود، شواهد کافی به دست آورده اند.
در بریتانیا "پروژه برای نابینایی" نهادی که مرکزش در لندن است، قصد دارد در طی پنج سال آینده برای بهبود بیمارانی که از زوال ماکولا رنج می برند، از سلول پایه استفاده کند.