مسئول کمیته میکروبیولوژی انجمن زیست شناسی گفت: با توجه به نیازهای کشور در حوزه زیست فناوری، ایجاد رشته علوم و فنون میکروبی در مجموعه زیست شناسی در مقطع کارشناسی و 8 رشته در دوره کارشناسی ارشد و دکتری بررسی می شود.
دکتر شایسته سپهر با انتقاد از عدم توسعه رشته های دانشگاهی در حوزه زیست فناوری، افزود: لازم است تا برنامه های آموزشی میکروبیولوژی از دوره کارشناسی تا دکترای تخصصی با توجه به نیازهای جامعه و اهمیت روز افزون علوم و فنون میکروبی در کشور مورد بازنگری قرار گیرد.
وی با اشاره به وضعیت کنونی رشته های مرتبط با زیست فناوری اظهار داشت: در حال حاضر قرار دادن میکروبیولوژی به عنوان یکی از گرایشهای رشته سلولی و مولکولی، در برگیرنده حوزه های مختلف مطالعه در زمینه سیستماتیک اکولوژی، فیزیولوژی، ژنتیک و دیگر جنبه های زیست شناختی نیست علاوه بر این نگاه سنتی به این رشته به هیچ وجه نمی تواند توانمندیهای این علوم و کاربرد آنها در صنایع مختلف آرایشی، بهداشتی، نساجی، کشاورزی، محیط زیست، زیست فناوری، آب و پساب، نفت، پتروشیمی و گاز را نشان دهد.
مسئول کمیته میکروبیولوژی انجمن زیست شناسی، پیشنهاد ایجاد رشته "علوم و فنون میکروبی" در مجموعه زیست شناسی را ارائه کرد و ادامه داد: به منظور رفع نیازهای کشور پیشنهاد ایجاد رشته " علوم و فنون میکروبی" در مجموعه زیست شناسی در مقطع کارشناسی با گرایشهای "سیستماتیک و اکولوژی میکروبی"، "میکروبیولوژی صنعتی" و "میکروبیولوژی محیطی" ارائه می شود.
سپهر با تاکید بر اینکه هر یک از گرایشهای دوره های کارشناسی می تواند به عنوان یک رشته در دوره کارشناسی ارشد ارائه شود، یاداور شد: از این رو با توجه به نیازهای کشور پیشنهاد می شود که در مقطع دکتری نیز رشته های فیزیولوژی میکروبی، بیوتکنولوژی میکروبی، بیوشیمی میکروبی، ژنتیک میکروبی راه اندازی شود.