| |
رییس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران با اشاره به فعالیت بانک میکروارگانیسمها به عنوان یکی از چهار بانک مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران گفت: هدف از راهاندازی این بانک که از سال گذشته فعالیتش را آغاز کرده، نگهداری میکروارگانیسمهای بومی و دارای ارزش کاربردی است.
دکتر فاضلی افزود: هدف دیگری که این بانک دنبال میکند شناسایی کامل میکروارگانیسمهای ایران است که تاکنون به طور کامل در کشور انجام نشده که درصددیم با شناسایی تمامی میکروارگانیسمها، آنها را به صورت شناسنامهدار معرفی و عرضه کنیم.
فاضلی تصریح کرد: در حال حاضر یک هزار و 500 سویه میکروبی نگهداری میکنیم که از این تعداد طی دو سال گذشته 10 میکرو ارگانیسم را به عنوان گونه جدید و بومی ایران به دنیا معرفی کردهایم و در حال حاضر 35 گونه و سه جنس جدید هم در حال عرضه به مجامع بینالمللی است؛ بنابراین میتوان ادعا کرد که 45 میکرو ارگانیسم جدید بومی ایران را در بانک مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ذخیره کردهایم که بسیاری از آنها دارای ارزشهای بالا در صنعت و فرآیندهای بیوتکنولژی هستند.
فاضلی تصریح کرد: امروزه توجه اصلی در زمینه صنعت و بیوتکنولوژی به میکروارگانیسمها است که میتوانند با هزینههای بسیار پایین، فرآوردههای با ارزش مانند پلاستیک زیستی، آنزیمهای با ارزش مورد استفاده در شویندهها را بسازند. همچنین میکرو ارگانیسمها میتوانند ترکیبات آلاینده محیط زیست، نفتی وفلزات سمی را در محیط حل کنند و در حال حاضر میکرو ارگانیسمها حدود 70 درصد آنتی بیوتیک امروز دنیا را تهیه میکنند.
فاضلی با بیان این که چندین بانک میکروارگانیسم در کشور وجود دارد، گفت: درصددیم توسط بانک میکروارگانیسمهای مرکزملی ذخایر ژنتیکی وزیستی ایران طی سال آینده استانداردهای شناسایی میکروارگانیسمها در کشور را به محققان معرفی کنیم تا آنها با این استانداردها فعالیت کنند. امیدواریم بتوانیم شناسایی کامل میکروارگانیسم را بدون نیاز به سایر کشورها انجام دهیم. همچنین بتوانیم میکروارگانیسمهایی با کاربردهای بیوتکنولوژی که بومی ایران هستند و در کشورهای دیگر وجود ندارد، در این بانک ذخیره کنیم.
|
|