| |
پزشکان آمریکایی با دریافت مجوز از مقام های دولت این کشور، اولین آزمایش های بالینی را با کمک سلول های بنیادی شروع کرده اند.
سازمان دارو و مواد غذایی آمریکا (FDA) به یک شرکت مجوز استفاده از سلول های بنیادی را برای درمان افرادی که از ناراحتی های نخاعی رنج می برند داده است.
استفاده از سلول های به دست آمده از رویان انسان (جنین تا پیش از هشت هفتگی) از لحاظ اخلاقی بحث انگیز است. این سلول ها به طور بالقوه امکان بدل شدن به انواع سلول های مختلف موجود در بدن از جمله سلول های عصبی را دارند.
این آزمایش ها که در بیمارستانی در شهر آتلانتای آمریکا انجام می شود، برای محک زدن ایمنی این نوع درمان است.
این شرکت بیوتکنولوژی که در پارک فناوری "سیلیکون ولی" در جنوب سانفرانسیسکو مستقر است، 170 میلیون دلار صرف توسعه این شیوه برای معالجه جراحت نخاع با کمک سلول های بنیادی کرده است.
در این تحقیقات سلول های بنیادی که به سلول های عصبی بدل شده اند، به نخاع تزریق خواهند شد.
در آزمایش های حیوانی برای محک زدن این شیوه معالجه، موش های فلج تا حدودی امکان حرکت را بازیافتند. اما هنوز معلوم نیست که آیا این شیوه فایده ای برای افراد مبتلا به جراحات نخاع خواهد داشت یا نه.
هر سال حدود 12 هزار نفر در آمریکا دچار جراحات نخاع می شوند. حوادث رانندگی، افتادن از ارتفاع، اصابت گلوله و جراحات ورزشی از علل عمده جراحت نخاع است. در این آزمایش، بیمارانی که در 14 روز اخیر جراحت دیده اند تحت معالجه قرار خواهند گرفت.
دکتر توماس اوکارما رئیس این شرکت گفت: "وقتی در سال 1999 کار با سلول های بنیادی استخراج شده از رویان را شروع کردیم، خیلی ها پیش بینی کردند که چند دهه طول خواهد کشید تا درمان سلولی برای آزمایش های انسانی مورد تایید قرار بگیرد."
او افزود: "این دستاورد ناشی از توسعه و تحقیقات گسترده و یک رشته گام های متوالی نوآورانه است." اما رسیدن به نتیجه تا حدودی زمان خواهد برد.
آزمایش های جدی پیش رو که برای اطمینان از ایمنی و تاثیر این شیوه معالجه لازم است، سال ها زمان خواهد برد.
پروفسور سر ایان ویلموت مدیر "مرکز شورای تحقیقات طبی برای پزشکی باززایی" در دانشگاه ادینبورگ گفت: "این خبر خیلی هیجان انگیزی است، با این حال خیلی مهم است که درک کنیم هدف این آزمایش ها در این مرحله، این است که در درجه اول معلوم شود خطری متوجه بیمار نمی کند، نه اینکه فایده آن چیست. وقتی این مساله تایید شد آن وقت بر توسعه و ارزیابی معالجه ای تازه تمرکز خواهد شد."
بن سایکس مدیر اجرایی "شبکه ملی سلول های بنیادی بریتانیا" گفت: "این واقعا گام مهمی در مسیر حرکت ما به سوی پزشکی نویدبخش سلول های بنیادی است." او گفت که جامعه پزشکی به خصوص در رشته باززایی و سلول بنیادی به شدت منتظر نتایج این آزمایش ایمنی است.
گفتنی است، این روش درمانی در کشور ایران نیز مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است و پیشرفت های خوبی در این زمینه حاصل شده است.
|
|