| |
دبیر گروه فناوری سبز پارک فناوری دانشگاه تهران از راه اندازی دانشکده فناوری های نوین در این دانشگاه خبر داد.
جواد ملکوتی خواه با بیان این مطلب افزود: این دانشکده با عنوان "علوم و فناوری های نوین" با هدف بررسی شیوه های جدید تولید و ذخیره سازی انرژی های پاک و سبز راه اندازی خواهد شد.
وی به رشته های این دانشکده اشاره کرد و اظهار داشت: در این دانشکده سه رشته جدید ذخیره سازی انرژی های سبز، انرژی های سبز و روش های بازیافت انرژی دایر می شود. در رشته انرژی های سبز مباحثی در خصوص فیول سل (پیل سوختی)، سولار سل (باتری های خورشیدی) و بایوفیول (سوخت زیستی) مورد بررسی قرار می گیرد.
دبیر گروه فناوری سبز شرکت ایده سازان تدبیر پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با بیان اینکه سرفصل ها و منابع این رشته ها تدوین شده است، یادآور شد: این سرفصل ها به دانشگاه ارائه شده است که در صورت تصویب نهایی و راه اندازی آن، دانشگاه تهران اولین کرسی فناوری های سبز را راه اندازی کرده است.
وی نانو فناوری سبز را از دیگر زمینه های تحقیقاتی در دانشکده علوم و فناوری های نوین نام برد و خاطر نشان کرد: در این زمینه کتابی نیز تالیف شده است.
ملکوتی خواه به میزان سرمایه گذاری های در دنیا در حوزه فناوری های سبز اشاره کرد و ادامه داد: طبق آمارها در سال 2008 از سوی شرکت های خصوصی در آمریکا، چین، هند و اروپا، به میزان یک میلیارد دلار در حوزه فناوری های سبز سرمایه گذاری شده است که این میزان در سال 2010 به 4 میلیارد دلار رسیده است. طبق تقسیم بندی ها در سال 2009 نیز، 346 میلیون دلار در حوزه باتری های خورشیدی، 96 میلیون دلار در حوزه فیول سل و باتری های سبز و 78 میلیون دلار در زمینه الکترونیک هوشمند از سوی شرکت های خصوصی سرمایه گذاری شده است.
دبیر گروه فناوری سبز شرکت ایده سازان تدبیر پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه آماری از سرمایه گذاری ایران در این حوزه وجود ندارد، یادآور شد: در ایران سازمانی که متولی امر مدیریت و پژوهش در حوزه فناوری های سبز باشد وجود ندارد و تعدادی از سازمان هایی که در این حوزه فعال هستند، فعالیت های آنها محدود به تدوین آیین نامه ها و دستورالعمل ها می شود.
|
|