سیب های کلون شده
در تاریخ دوشنبه، ۱۶ فروردین ۱۳۸۹ توسط irbiotechnews
قلمه زدن -از روشهای قدیمی کلونینگ گیاهان- به گیاهشناسان کمک می کند تا گونه ای درخت سیب را ایجاد کنند که نسبت به بیماری و آفات مقاومتر بوده و طعم میوه آن نیز بهتر باشد.
آیا هیچگاه در خصوص منشا سیب هایی که می خورید از خود سوال کرده اید؟ بیش از 2000 سال است که کشاورزان با استفاده از روش قلمه زدن گیاه مورد نظر خود را اصلاح می کنند.
به گفته دکتر تیم مک نلیس، از دانشگاه پنسیلوانیا، همانطور که فرزندان کاملا شبیه والدین خود نیستند، در خصوص گیاهان نیز این مسئله صادق است و ممکن است بسیاری از مشخصات موجود در والدین که مطلوب است به نسل بعدی منتقل نشده و بروز پیدا نکند.
امروزه دانشمندان تلاش می کنند تا به صورت انتخابی با استفاده از قلمه زدن گونه مورد نظر خود را تولید کنند. به عنوان مثال، با قلمه زدن ریشه نوعی درخت سیب کوتاه به نام Crab Apple tree به شاخه نوع دیگری درخت سیب به نام Gala apple که میوه های آبدار و شیرین تولید می کند، درختی پرورش دهند که هم کوتاه باشد و هم میوه های بسیار خوش طعم داشته باشد.
به گفته دکتر مک نلیس، هدف اصلی تولید محصولات با کیفیت بیشتر ولی قیمت کمتر می باشد. به عنوان مثال زمانیکه نوعی سیب مقاوم به آفات تولید شود، هزینه استفاده از سموم به حداقل می رسد در نتیجه قیمت تمام شده محصول بسیار کاهش می یابد.
زمانیکه شما یک دانه سیب را می کارید، الزاما درخت آن کلیه خصوصیات مورد نظر شما را ندارد زیرا هر دانه دارای واریاسیون ژنتیکی زیادی می باشد. با استفاده از کلونینگ این مشکل تا حد زیادی برطرف می شود.