فارسی   |   English
  منوی اصلی  
· خانه
· صفحه شخصی کاربر
· جستجو
· سوالات پرسیده شده
· لیست کاربران
· انتقادات و پیشنهادات
· مقالات
· ارسال خبر
· پیوندها
· دانلودها
· خروج
  شرکت آناسلول طب  
آناسلول طب تولید کننده و توزیع کننده انواع کیتهای آزمایشگاهی، مسترمیکس، آنزیم و مواد شیمیایی تخصصی آزمایشگاه سلولی و مولکولی همراه با ضمانت اصالت و کیفیت کالا


ورود به سایت شرکت
  سرویس خبری  
· تغییر ناگهانی یکی از مدیران ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی (شنبه، ۲۳ اسفند ۱۳۹۹)
· یادداشت: چالش های گیاهان تراریخت در ایران (شنبه، ۰۸ آذر ۱۳۹۹)
· پیام تسلیت (پنجشنبه، ۰۸ شهریور ۱۳۹۷)
  اخبار مهم  
· وضعیت جهانی تولید و تجاری سازی گیاهان تراریخت در سال 2017 (سه شنبه، ۰۳ مهر ۱۳۹۷)
· آنزیم تجزیه کننده پلاستیک (پنجشنبه، ۳۰ فروردین ۱۳۹۷)
· پیام دبیراجرایی همایش بیوتکنولوژی به مطبوعات (چهارشنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۴)
  مقالات آموزشی  
· ویروس کرونا چه مدت بر روی سطوح فعال می ماند (پنجشنبه، ۳۰ بهمن ۱۳۹۹)
· کریسپر به عنوان یک سیستم ایمنی در باکتری ها مقابل ویروس ها (یكشنبه، ۲۵ اسفند ۱۳۹۸)
· کریسپر چیست و چه کاربردهایی دارد؟ (چهارشنبه، ۰۲ مرداد ۱۳۹۸)
  فرصت های علمی  
· بیست و هشتمین دوره آموزشی تکنیک های آزمایشگاه ژنتیک مولکولی (چهارشنبه، ۲۳ بهمن ۱۳۹۸)
· دعوت به همکاری (سه شنبه، ۰۳ مهر ۱۳۹۷)
· اولین دوره عملی تکنیک‌های ویرایش ژنومی (کریسپر) (دوشنبه، ۲۳ بهمن ۱۳۹۶)
  پیوندها  
· مرکز علمی بیوتکنولوژی و ژنتیک ایران (irbiogene)
· انجمن ژنتیک ایران
· انجمن بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران
· حمایت از کودکان نیازمند
· موسسه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان (محک)
· مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی
· شبکه پزشکی مولکولی ایران
· وبلاگ بیوتکنولوژی
· سرویس خبری ژنتیک و بیوتکنولوژی ایران
  آمار  
· آمار مشاهدات
· فعال ترین صفحات و کاربران


استفاده از تکنیک های مبتنی بر DNA برای شناسایی مواد خوراکی تقلبی
در تاریخ جمعه، ۱۱ دی ۱۳۸۸ توسط irbiotechnews

اخبار گروهی از محققان آمریکایی موفق شدند با استفاده از DNA به عنوان نوعی "بار کد" برای شناسایی مواد خوراکی تقلبی استفاده کنند.
برای تعیین اصل بودن مواد غذایی که در بسته بندی های به ظاهر استاندارد ارائه می شوند هیچ راهی وجود ندارد. به همین منظور اکنون گروهی از محققان دانشگاه راکفلر، موزه تاریخ طبیعی آمریکا و مدرسه ترینیتی در نیویورک موفق شدند از طریق یک آزمون DNA برای تشخیص اصل بودن کالاهای غذایی بهره ببرند.

این محققان با کمک این روش متوجه شدند که در بسیاری از سوپرمارکت های آمریکا گوشت گاو به جای گوشت آهو فروخته می شود؛ نوعی پنیر با قیمت بسیار بالا که باید از شیر گوسفند تهیه شده باشد از شیر معمولی گاو تهیه می شود؛ به جای خاویار تولید شده از ماهی خاویار، خاویار کم ارزشی که از تخم ماهی آب های شیرین رودخانه میسیسیپی تهیه شده عرضه می شود.

این تکنیک که Dna barcoding (بارکدگذاری دی. ان. آ) نام دارد یک روش مولکولی معتبر برای شناسایی هویت مواد طبیعی زیستی (گیاهی و جانوری) است.

در این روش از نشانگرهای ژنتیکی یک حیوان خاص و یا یک گیاه استفاده می شود و بنابراین به کمک آن می توان ماهیت گوشت و یا شیر به کار رفته در محصولات غذایی را نیز تعیین کرد.

این محققان با بررسی 66 نمونه غذایی دریافتند که ماهیت 11 محصول با برچسب های روی بسته بندی آنها متفاوت است.

به گفته این محققان، این روش می تواند تا حد چشمگیری در تامین امنیت غذایی محصولات خوراکی کاربرد داشته باشد.

منبع: خبرگزاری مهر


Copyright© 2005-2017, biotechnews.ir, All Rights Reserved. , Kasra Esfahani, PhD