فارسی   |   English
  منوی اصلی  
· خانه
· صفحه شخصی کاربر
· جستجو
· سوالات پرسیده شده
· لیست کاربران
· انتقادات و پیشنهادات
· مقالات
· ارسال خبر
· پیوندها
· دانلودها
· خروج
  سرویس خبری  
· درگذشت محقق نیکوکار، خانم دکتر کبیر سلمانی (سه شنبه، ۱۵ تیر ۱۴۰۰)
· درگذشت پدر مهندسی ژنتیک کشاورزی ایران (یكشنبه، ۱۶ خرداد ۱۴۰۰)
· تغییر ناگهانی یکی از مدیران ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی (شنبه، ۲۳ اسفند ۱۳۹۹)
  اخبار مهم  
· معرفی «چهره‌ تاثیرگذار بر توسعه بیوتکنولوژی کشور» و «دانشور برتر جوان» (یكشنبه، ۳۱ مرداد ۱۴۰۰)
· وضعیت جهانی تولید و تجاری سازی گیاهان تراریخت در سال 2017 (سه شنبه، ۰۳ مهر ۱۳۹۷)
· آنزیم تجزیه کننده پلاستیک (پنجشنبه، ۳۰ فروردین ۱۳۹۷)
  مقالات آموزشی  
· ویروس کرونا چه مدت بر روی سطوح فعال می ماند (پنجشنبه، ۳۰ بهمن ۱۳۹۹)
· کریسپر به عنوان یک سیستم ایمنی در باکتری ها مقابل ویروس ها (یكشنبه، ۲۵ اسفند ۱۳۹۸)
· کریسپر چیست و چه کاربردهایی دارد؟ (چهارشنبه، ۰۲ مرداد ۱۳۹۸)
  فرصت های علمی  
· بیست و هشتمین دوره آموزشی تکنیک های آزمایشگاه ژنتیک مولکولی (چهارشنبه، ۲۳ بهمن ۱۳۹۸)
· دعوت به همکاری (سه شنبه، ۰۳ مهر ۱۳۹۷)
· اولین دوره عملی تکنیک‌های ویرایش ژنومی (کریسپر) (دوشنبه، ۲۳ بهمن ۱۳۹۶)
  پیوندها  
· مرکز علمی بیوتکنولوژی و ژنتیک ایران (irbiogene)
· انجمن ژنتیک ایران
· انجمن بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران
· حمایت از کودکان نیازمند
· موسسه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان (محک)
· مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی
· شبکه پزشکی مولکولی ایران
· وبلاگ بیوتکنولوژی
· سرویس خبری ژنتیک و بیوتکنولوژی ایران
  آمار  
· آمار مشاهدات
· فعال ترین صفحات و کاربران


تولید رقم مقاوم گندم با کیفیت مناسب نانوایی
در تاریخ شنبه، ۰۵ دی ۱۳۸۸ توسط irbiotechnews

اخبار علمی پژوهشگران موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر موفق به تولید رقم جدید گندم شدند که نسبت به چهار نوع بیماری مقاوم و دارای کیفیت مطلوب برای پخت نان ایرانی است.
این رقم بهاره که "پیشتاز" نام دارد، از تلاقی یک لاین پیشرفته با نام "الوند" با یک لاین مقاوم به زنگ زرد به دست آمد. عملکرد بالا از ویژگی های رقم پیشتاز اعلام شده و به دلیل داشتن کارایی بالا در مصرف آب نسبت به خشکی تحمل بالایی دارد. همچنین دارای کیفیت نانوایی مطلوب برای پخت نان ایرانی است.

نتایج مطالعات نشان می دهد که این رقم در مرحله گیاهچه و گیاه بالغ نسبت به زنگ "زرد" و "قهوه ای" مقاومت دارد. علاوه بر این دارای تحمل به دو بیماری "سفیدک سطحی" و "فوزاریوم" سنبله است.

بیماری "فوزاریوم" خوشه یا "بادزدگی" خوشه بیماری قارچی است که می تواند در تمام غلات دانه ریز اتفاق بیفتد. در اثر این بیماری، محصولی نامرغوب با دانه های ریز و چروکیده با وزن کم تولید شود که در نهایت کاهش ارزش اقتصادی محصول را موجب می شود. این بیماری نه تنها باعث از دست رفتن کیفیت و راندمان محصول می شود بلکه با ایجاد سم، عوارض خطرناکی را برای انسان و حیوانات به دنبال دارد.

این رقم مناسب کشت در استان های خراسان، مرکزی، تهران، سمنان، اصفهان، یزد و فارس و کرمان اعلام شده است.


Copyright© 2005-2021, biotechnews.ir, All Rights Reserved. , Kasra Esfahani, PhD