فارسی   |   English
  منوی اصلی  
· خانه
· صفحه شخصی کاربر
· جستجو
· سوالات پرسیده شده
· لیست کاربران
· انتقادات و پیشنهادات
· مقالات
· ارسال خبر
· پیوندها
· دانلودها
· خروج
  شرکت آناسلول طب  
آناسلول طب تولید کننده و توزیع کننده انواع کیتهای آزمایشگاهی، مسترمیکس، آنزیم و مواد شیمیایی تخصصی آزمایشگاه سلولی و مولکولی همراه با ضمانت اصالت و کیفیت کالا


ورود به سایت شرکت
  سرویس خبری  
· تغییر ناگهانی یکی از مدیران ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی (شنبه، ۲۳ اسفند ۱۳۹۹)
· یادداشت: چالش های گیاهان تراریخت در ایران (شنبه، ۰۸ آذر ۱۳۹۹)
· پیام تسلیت (پنجشنبه، ۰۸ شهریور ۱۳۹۷)
  اخبار مهم  
· وضعیت جهانی تولید و تجاری سازی گیاهان تراریخت در سال 2017 (سه شنبه، ۰۳ مهر ۱۳۹۷)
· آنزیم تجزیه کننده پلاستیک (پنجشنبه، ۳۰ فروردین ۱۳۹۷)
· پیام دبیراجرایی همایش بیوتکنولوژی به مطبوعات (چهارشنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۴)
  مقالات آموزشی  
· ویروس کرونا چه مدت بر روی سطوح فعال می ماند (پنجشنبه، ۳۰ بهمن ۱۳۹۹)
· کریسپر به عنوان یک سیستم ایمنی در باکتری ها مقابل ویروس ها (یكشنبه، ۲۵ اسفند ۱۳۹۸)
· کریسپر چیست و چه کاربردهایی دارد؟ (چهارشنبه، ۰۲ مرداد ۱۳۹۸)
  فرصت های علمی  
· بیست و هشتمین دوره آموزشی تکنیک های آزمایشگاه ژنتیک مولکولی (چهارشنبه، ۲۳ بهمن ۱۳۹۸)
· دعوت به همکاری (سه شنبه، ۰۳ مهر ۱۳۹۷)
· اولین دوره عملی تکنیک‌های ویرایش ژنومی (کریسپر) (دوشنبه، ۲۳ بهمن ۱۳۹۶)
  پیوندها  
· مرکز علمی بیوتکنولوژی و ژنتیک ایران (irbiogene)
· انجمن ژنتیک ایران
· انجمن بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران
· حمایت از کودکان نیازمند
· موسسه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان (محک)
· مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی
· شبکه پزشکی مولکولی ایران
· وبلاگ بیوتکنولوژی
· سرویس خبری ژنتیک و بیوتکنولوژی ایران
  آمار  
· آمار مشاهدات
· فعال ترین صفحات و کاربران


تاثیر ترکیبات سویا در مبارزه علیه سرطان روده بزرگ
در تاریخ سه شنبه، ۰۸ دی ۱۳۸۸ توسط kasra

تازه های بیوتکنولوژی تحقیقات اخیر نشان داده است که یک ماده داروی جدید که به طور طبیعی در سویا وجود دارد می تواند در درمان و یا جلوگیری از ابتلا به سرطان روده بزرگ، سومین سرطان کشنده در جهان، موثر باشد.

اسفنگادینس (SDs) مولکولهای لیپیدی هستند که به طور طبیعی در سویا وجود دارند و تحقیقات نشان داده اند که این ماده می تواند ترکیب کلیدی در مبارزه علیه سرطان روده بزرگ باشد.

این تحقیقات به رهبری جولی سبا، محقق ارشد و مدیر مرکز سرطان موسسه تحقیقاتی بیمارستان کودکان اوکلند، آمریکا انجام شده و نتایج آن در 15 دسامبر 2009 در مجله تحقیقات سرطان به چاپ رسیده است.

نقش سویا در مبارزه و پیشگیری از بروز سرطان روده بزرگ از دیرباز مشخص بود ولی تیم تحقیقاتی دکتر سبا توانستند ماده موثره موجود در سویا که دارای چنین خاصیتی می باشد را معرفی نمودند.

دکتر سبا و همکارانش، اسفنگادینس را در مگس میوه، موجودی که گاها برای مطالعه ژنتیک بیماریهای انسان استفاده می شود، شناسایی کردند. تحقیقات نشان دادند که اسفنگادینس یک ماده سیتوتوکسیک ( سمی برای سلول) بوده و افزایش آن سبب القای مرگ به سلول های جهش یافته در مگس های میوه می شود.

عموما استراتژی های پیش گیرانه برای سرطان روده بزرگ مبتنی بر مرگ سلول ها می باشد؛ این یعنی همان روشی که بدن به طور طبیعی برای حذف سلول های ناسالم و یا جهش یافته استفاده می کند. تلفیق این دو یافته، راهکار مناسبی را برای درمان/پیشگیری ارائه داده است.

به گفته دکتر سبا این یافته ها بسیار جالب و قابل توجه هستند چرا که اسفنگادینس نه تنها در پیشگیری از بروز سرطان روده بزرگ موثر است، بلکه استفاده از این ماده و آشنایی با ساختمان و متابولیسم آن می تواند سبب تولید دارویی برای درمان سرطان روده بزرگ شود.

همچنین آشنایی با نحوه عملکرد اسفنگادینس می تواند موجب یافتن داروها و ترکیباتی شود که به صورت سینرژیستی سبب حذف سلولهای سرطانی و جهش یافته (عامل سرطان) شود.

تحقیقات تکمیلی دیگری نیاز است تا بهترین روش انتقال اسفنگادینس به بدن و اثرات مصرف این ماده در دراز مدت و به صورت ترکیبی با سایر مواد مشخص شود.

دکتر سبا معتقد است که در تحقیقات آتی باید روی سایر ترکیبات سویا نیز کار شود چه بسا که ترکیبات دیگری نیز پیدا شوند که در درمان/پیشگیری از سرطان روده بزرگ نقش داشته باشند. همچنین وی تصور می کند که شاید اسفنگادینس روی سایر سرطان ها نیز تاثیر مشابهی داشته باشد.

به گفته وی، هرچه بیشتر روی سویا و ترکیباتش تحقیق می شود فواید آن بیشتر شناخته می شود و برای داشتن سلامتی بهتر است که حتما از آن در رژیم غذایی خود استفاده کنیم.

منبع: http://www.biotechdaily.com/?option=com_article&Itemid=294726987&cat=Drug%20Discovery


Copyright© 2005-2017, biotechnews.ir, All Rights Reserved. , Kasra Esfahani, PhD