پژوهشهای جدید ژنتیک باستانی بر روی نمونه های استخوان بز با قدمت بین یک تا ده هزار سال اطلاعات جدیدی درباره مراحل اولیه اهلی سازی بز در غرب آسیا ارایه کرده است. نتایج این پژوهش به تازگی در نشریه معتبر “علوم” (Science) منتشر شده است. این مطالعه جدید با مشارکت چهل پژوهشگر از کشورهای مختلف انجام شده که ۱۱ پژوهشگر از مراکز علمی ایران تحت سرپرستی دکتر مرجان مشکور، پژوهشگر وابسته به موزه ملی ایران، در آن مشارکت داشته اند.
دانشمندان میگویند بیشتر بدن ما را موجودات میکروسکوپی تشکیل میدهند و فقط ۴۳ درصد بدن انسان از سلولهای انسانی تشکیل شده است. بینابراین دید ما به یک انسان فراتر از مجموعه ای از سلول های انسانی باید باشد
دانشمندان میگویند مکانیسم جدیدی را در داخل سلول شناسایی کردهاند که میتواند علت ایجاد بیماری مالتیپل اسکلروزیس (اماس) را توضیح دهد. آنها امیدوارند این کشف به یافتن درمان تازهای برای این بیماری سیستم ایمنی کمک کند.
دارویی که از باکتریهای اعماق دریا ساخته شده و نور آن را فعال میکند، روش تازهای است که درمان سرطان پروستات را متحول خواهد کرد. این روش که روی ۴۱۳ نفر آزمایش شده است عوارض جانبی کمتر و کوتاهمدت تری نسبت به روش های فعلی دارد و موثر نیز هست به طوری که سرطانِ تقریبا نیمی (۴۹درصد) از کسانی که این روش برایشان به کار گرفته شد دو سال بعد کاملا سرکوب شده است.
دانشمندان بریتانیایی مدعیاند که با تجویز دو دارو توانستهاند تومورهای ناشی از سرطان پستان را در برخی از بیماران در عرض ۱۱ روز بسیار کوچک یا به کلی محو کنند.